Budujme stát začněme u sebe

Budujme stát začněme u sebe https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388665/bmid_budujme-stat-zacneme-u-sebe-D8J-388665.JPG 3 2 1

V bouřích zahyne všechno nezdravé. Bouře jsou zkoušky zdraví a síly.Kdo není silný a zdravý na svém místě, nemůže čekati nic jiného. Dnes je doba bouře čištění, utváření a přípravy pro nové jití vpřed. Tuto cestu mohou vykonati jen silní a zdraví, jen mužové a ženy, které ošlehal vítr, bouře vyzkoušela, život zocelil a uzpůsobil k splnění úkolů.... celý text

Přidat komentář

K.Niler
07.09.2018 5 z 5

"Jako rostlina roste z půdy, do které byla vsazena, tak také jednotlivec i celý národ musí žíti z příležitosti, která je mu dána." Příležitost, která nám byla dána od Boha, je život na této zemi a život v této krásné zemi. Život silný, radostný, užitečný. Nebezpečí, které bylo kolem nás, mělo nám připomínat boj. Boj národní, kulturní, a hospodářský. Boj dle zákona života : " Vítězí silnější". Silnějším však se stává ten, který z příležitosti, která mu byla dána, dovede vytěžiti co nejvíce.
Děsíte se toho? Neděste se. Ježíš v podobenství dal třem mužům příležitost tím, že jednomu svěřil pět peněz, druhému dva, třetímu jeden. Každý měl pochopiti z tohoto příkladu, že to je jeho příležitost v životě, hospodařiti se svěřenými hřivnami. Když přišli po čase, pochválil prvé dva, že dovedli zdvojnásobiti svěřené hřivny. Třetího, který vrátil, co dostal, nerozmnožené, nazval zlým a lenivým. Vzal mu i to málo, které měl, a dal to tomu, který měl nejvíce. Ten, kdo má, bude mu dáno, a ten co má málo, bude mu i to málo vzato. Zdá se Vám to nespravedlivé?
Můžete si myslet co chcete, to je zákon života. "Hospodařiti se svěřenými hřivnami". Kdo to neumí, zahyne. Bude mu vzato i to málo, co má, a bude to dáno tomu, kdo má nejvíce a kdo umí nejlépe hospodařit. Tuto skutečnost nezměníme a proto je ji nutno pochopit a dle ní žít v novém období budování republiky. Jen tak se můžeme stát silnými, jako jednotlivci i jako národ.

Autorovy další knížky

1939  33%Odžidovštit!
1941  50%Společně výš
1938  50%Budujme stát začněme u sebe