Bubáci z Pampelic

Bubáci z Pampelic https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73643/bmid_bubaci-z-pampelic-vgI-73643.jpg 4 32 6

Rozmarné vyprávění pro děti o nevinných strašidýlkách z Pampelic, která opustila svou nudnou školu a vydala se do světa přírody, kde prožívají rozmanitá dobrodružství, plná hravé dětské fantazie. Vyprávěnky o pampelickýchbubáčcích si vymýšlejí Vítek se svou kamarádkou, aby se nenudili, než se vydají na svůj vlastní výlet do přírody.... celý text

Přidat komentář

Čokoláda
14.10.2022 2 z 5

Je marné tu vysledovat nějaký souvislý příběh a ani jedna postavička v knize se nevyskytuje víckrát než na dvou stránkách. Nejzajímavější a nejhezčí jsou pouze ilustrace od Heleny Zmatlíkové.

Hanncha
26.05.2022 5 z 5

Krásná knížka. Četla jsem ji jako dítě a ráda s k ní vracím. Je plná slovních hříček a krásných ilustrací. Rozhodně doporučuji :)


mol378
29.07.2019 5 z 5

Byla jedna omolitka, molitka jí povídá, když jsi žultá, henká, tebká.... pamatuju si to od dětství, chtěla jsem do knížky vstoupit a prožít to taky a dodnes se mi ten pocit vrací, když do ní nahlédnu. Neznám dítě, kterému by se knížka nelíbila. Obdivuji úžasnou fantazii, se kterou je napsaná. Malinko střelené a dada, krásné!!!

MrKrahujec
16.04.2017 5 z 5

Na první pohled (příp. přečtení) by se mohlo snad i říci: další dětská knížečka s líbeznými ilustracemi Heleny Zmatlíkové, takových už je!! Ale při bližším pohledu se jeví, že tady jde (nenápadně) o něco mnohem většího. Ne snad, že by se ilustrace Zmatlíkové k textu nehodily, nebo snad nebyly dost estetické, ale sama povaha pohádky napovídá, že kdyby autorka žila v jiné době a v jiné zemi, byla by rozhodně stejně slavná jako Astrid Lindgrenová, nebo Tove Janssonová. Obě tyhle autorky to totiž velmi připomíná a to, prosím, jen na kvalitativní úrovni! Obsahově je to dílo zcela původní a autorské a vezmeme-li v úvahu všechny okolnosti vzniku, doby vydání a následného zařazení knížky, jen stěží se můžeme ubránit hořkému pocitu diamantu v blátě. Nu což, první není a poslední zřejmě také ne...

magnolia
28.01.2016 5 z 5

Tuhle knížku jsem v určitém věku milovala, protože byla krásně bláznivá. Ještě teď si v ní s nostalgií listuji a už napořád si budu pamatovat popisky jako třeba " Vlas a Hlad omdleli" nebo povídku o rodině Sedmibloudů, u které jsme se smáli všichni :)

Jessica007
16.11.2015 5 z 5

V dětství se mi moc líbila, jsou v ní i krásné obrázky s popisky. Byla to pro mě v dětství kouzelná a zábavná knížka, plná různých bubáků - třeba Zezelice - a legrace. Moc se mi líbila a vzpomínám na ni dodnes.