Brno můj Amarcord

Brno můj Amarcord https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299028/mid_brno-muj-amarcord-EjM-299028.jpg 4 4 4

Přidat komentář

angloumene
28.08.2019 4 z 5

Nostalgické vyprávění o dětství prožitém v probouzejícím se Brně. Tak jako město, které z nevýznamného místa kdesi uprostřed Rakouska-Uherska roste do kulturního centra Evropského charakteru, i autor pomalu vyrůstá v dospělého muže.
Jedná se o intimní, čtivé vyprávění, které baví i ne-Brňáka. I tak se těším, až uvidím dnešní tvář některých v knize zmiňovaných míst.

Lili2
03.12.2015

Kniha se mně čte dobře, jednak je napsaná opravdu poutavým slohem, a navíc jsem Brňák, takže si lehce vybavím místa a ulice, kde se pohyboval. Pro mě jeho autobiografie má jedno ale..........Nemusí se tak chlubit se svými erotickými zážitky. Existuje spousta lidí, kteří je mají lepší a větší než on a nikde o tom nečmrkají. A jestli je pravda to, že na Věru Sládkovou donášel a přitom se v této knize skoro lituje, jak byl vyhozený ze strany a taky po něm kontráši a estébáci šli, ale neuspěli u něj, tak je to hajzlík první třídy a musí teď zcela jistě "žehlit čertům puky na kalhotech".


Merlinit
18.07.2014 4 z 5

Kniha se nečte právě rychle, navíc působí poněkud odtažitě a akademicky. Příběh je velmi intimní, plný složitých vnitřních zvratů - rozervanosti, obav, erotiky, vášní, úzkosti, místy pozérství, často dekadence, nejčastěji bohémství. I přesto kniha nabízí úžasný vhled do let, jež většina z nás nepamatuje a díky otevřenosti autora zpřístupňuje svět dávno minulý, svět pod knutou STRANY, svět plný obav, ale také nehorázných recesí a čistokrevné srandy, svět náhlých vzplanutí a útěků, svět krásných přátel i laskavých milostenek. Přes všechny drobné výtky knihu shledávám okouzlující a zábavnou.

RH faktor
08.08.2012

Přiznávám se. Tuto knihu jsem koupila v podstatě jen náhodou. Potřebovala jsem doobjednat něco ke knihám za pár korun, abych se vyhnula placení poštovného. Vzhledem k tomu, že jsem mj. kupovala úžasnou knihu o avantgardní architektuře BRNA, nostalgicky jsem si přála ještě něco o Brně a objevila jsem v nabídce za 70,- tohle. Hledala jsem na netu jakoukoliv informaci o této knize a nikde ani zmínka! No tak jsem si říkala, že za 70,- kniha po které se, co se informací týče, slehla zem bude asi stát za nic, ale název zněl slibně...Poté, co přišla zásilka s knihami jsem se jala prohlížet i tuhle a...začetla jsem se do ní tak, že jsem celé následující tři dny nedělala nic jiného než četla, četla a četla...Neskutečně silný zážitek! Kniha popisuje naprosto a zcela otevřeně život autora, od erotiky až po tvůrčí činnost :-) a vůbec všechno všední i nevšední, co život obnáší. Atmosféra té doby (jsou zde zahrnuta léta padesátá až osmdesátá) z knihy přímo čiší...no jedním slovem SKVOST. Po Deníku Pavla Juráčka je tahle kniha pro mě absolutním literárním zážitkem. Maximálně doporučuji k přečtení. BTW - všude kde jsem k nihu viděla k dostání se její cena pohybuje mezi 70 - 90,-.