Brno 100 - Gastromapa Lukáše Hejlíka

Brno 100 - Gastromapa Lukáše Hejlíka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497416/bmid_brno-100-gastromapa-lukase-hejlika-tnb-497416.jpg 5 19 4

Fakt Brno? No jasně! Po bestsellerech 365 a 555 přichází Lukáš Hejlík s novou ediční řadou průvodců, které vám tentokrát dají ochutnat to nejlepší z konkrétních měst či regionů. Jako první vybral pořádně našlápnuté Brno, kde je teď opravdu pozoruhodná koncentrace skvělých kaváren, barů, bister, restaurací a pivnic. Lukáš dal dohromady žánrově rozmanitou stovku svých nejoblíbenějších podniků a přidal i další tipy na kulturu, architekturu, ubytování nebo prostě místa, která rozhodně stojí za výlet. Sám k tomu říká: "V Brně si převážná většina podniků na nic nehraje, scéna je přátelská, dokáže až komunitně spolupracovat, a možná i proto určuje ty nežhavější gastronomické trendy. Jestli dříve foodies museli jezdit hlavně do Londýna, Berlína nebo Budapešti, v českém kontextu dnes míří rozhodně do Brna." Tenhle průvodce vám poradí kudy a kam, ale pozor, projíst, propít a prožít Brno si žádá alespoň týden! Naplánuje vám ovšem klidně jenom víkend, nebo naopak i dva roky prázdnin. Takže fakt Brno 100? No na 100 %!... celý text

Přidat komentář

LEGACY
27.11.2022 5 z 5

Nikdy jsem nebyl největším fanouškem Brna, ale to město mě nějakou oklikou vždy přitáhne zpět. Jelikož Brno není nejturistyčtější město, lidé vaří vlastně pro místní, a proto se musí velmi snažit. Pokud jste milovníci chození na blind, tak je tady velká šance, že skončíte na nějakém uhrančivém místě, kde to frčí elánem. My jsme se tahle slézali po úmorné škole v Bonjour Vietnam, na druhé straně ulice jsme měli Ramen, odkud jsme měli výhled na cukroví ze "Sorry pečeme jinak". Zkrátka gastro dělá Brnu dobrý jméno, transformuje ho a je tou nejlepší reklamou. To vše díky místním.
Těším se: Manya, Coffee Fusion, Matyho Chálka nebo Carlini.

MagdaLENKA89
09.10.2022 5 z 5

Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna Brno se stane místem, kde jsou samá skvělá bistra a restaurace, ale je to tak - za poslední 2 roky prošlo Brno výraznou gastronomickou proměnou. A Lukáš Hejlík ve své nové publikaci tyto nové podniky představuje.


Leontyn123
24.07.2022 5 z 5

Už navždy bude Hejlíkovi patřit status popularizátora a vedle Pohlreicha, i pionýra žrádla v ČR. To co dělá, dělá moc dobře.

dawson321
22.07.2022 5 z 5

Brno je láska ️ Pro mě jako velkého nadšence do gastra je kniha must have. I když většinu podniků znám, tak to vůbec nevadí a rád se zasním nad krásnými fotkami, který v knize jsou.

Autorovy další knížky

Lukáš Hejlík
česká, 1980
2019  82%365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka
2021  90%555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka
2018  75%Gastrokroužek - spojilo nás jídlo
2022  93%Brno 100 - Gastromapa Lukáše Hejlíka
2016  60%Věnované pohádky