Brigita

Brigita https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106445/bmid_brigita-Wwg-106445.jpg 3 32 12

Brigita Benešová, šedesátiletá hrdinka, obětovala celý život rodině, výchově dcer a povolání zdravotní sestry, které si zvolila už ve svém dětství. Snažila se vyjít vstříc lidem kolem sebe a přizpůsobovala se všem situacím. S odchodem do důchodu se Brigita ocitá na prahu nové životní etapy. Penze, na kterou se těšila, se postupně stává utrpením. Brigita vezme život do vlastních rukou a navzdory rodině si najde zaměstnání na starém sídle rodiny Kleinových. Práce zahradnice jí přinese do života radost, štěstí, ale také lásku, v kterou už nedoufala.... celý text

Přidat komentář

AlenaF
07.06.2023 4 z 5

Docela pěkné čtení, optimistické, pro hlavní postavy dopadne vše dobře, což jsem ve svém rozpoložení opravdu potřebovala.

salexice
07.10.2022 2 z 5

Nepříliš časté téma český románů - stáří, pocity nepotřebnosti, neužitečnosti a nenaplněnosti. Slabší je už stránka zpracování. Do jednání hlavních hrdinů se promítá určitá starosvětskost, což je vlastně milé. Méně mile na mě působí určitá naivita a předvídatelnost jednání protagonistů i dalšího vývoje románu. Vlastně jsem knihu dočetla s milým pocitem a laskavým rozpoložením. Pokud kniha měla přinést naději (komukoliv) tak je to vlastně fajn počin.


AlenaF
05.06.2017 4 z 5

Obdivovala jsem hlavní hrdinku, že nesložila, ač důchodkyně, ruce do klína a našla si novou náplň svého života a nakonec i lásku.

helča5
05.10.2016 5 z 5

Kniha mě zaujala,mladší čtenářky asi ne,ale nás starší určitě,vždyť důchodem živit nekončí a Brigita našla na stáří své štěstí a radost ze životaq,kéž by takových Brigit bylo více

Stromy
20.01.2015 5 z 5

Proč by zrovna životní příběh, kde se věci dají do pořádku a hlavní hrdinka dost věcí krásně zvládne a dokáže si sama vybrat prima život, měl být nezajímavý, nereálný či nepříjemný. Naopak, pozitivita příběhu vás některé možná přiměje k naději a odvaze se svým životem udělat cosi, abyste v něm měli, co si sami uděláte, k čemu sami dojdete a co si tím pádem sami změníte k obrazu svému. Násilí a napětí a depky a hlubokých emocí je přeci všude kolem i tak dost, tato kniha ten počet svou existencí nijak nesnižuje.

tanika
30.12.2014 2 z 5

zaujala mě anotace -zajímavé téma, nicméně kniha zklamala - podle mě škoda příliš "sladkého" zpracování - obsáhlá červená knihovna, předvídatelný děj, poslední třetinu knihy jsem už jen přeskakovala. Pokud někdo hledá pohádku, kde zlo je potrestáno a všichni v materiálním dostatku najdou lásku a štěstí, zklamán nebude

tereza8518
02.09.2014 4 z 5

Čekala jsem něco víc než knížku typu Rosamunde Pilcher, ale i tak se knížka četla velice dobře a díky Brigitě jsem se odhodlala ostříhat vlasy, takže nějaký účinek to určitě mělo :)

Titi
16.08.2014 3 z 5

Jak by na světě bylo krásně, kdyby všechno tak sladce končilo. Ještě že jsou v knize 2 záporné postavy, jinak by z ní tekl cukrkandl. První polovina mě celkem bavila, potom jsem měla co dělat, abych knihu dočetla.

zveroholik
10.08.2014

Mnoho stránek za krátkou dobu přečtených, protože se jedná o absolutně odlehčené čtení. Sonda do životů nejen šedesátníků. Téma zajímavé, jen kdyby bylo více propracované klidně na úkor méně stran.

VladkaBU
24.06.2013 4 z 5

Tahle knížka mě zaujala především svou anotací, kdy žena, která je sama, se ve stáří zamiluje a chce být stále užitečná, hledá zaměstnání, změní šatník.... ze svého okolí znám spíše opak. V textu jsou skutečně chyby, mnohdy slova chybí, nebo jsou v jiném tvaru než jak do věty patří. Představovala jsem si to zajímavější.

RADOST
23.09.2012 3 z 5

Sonda do života šedesátníků a jejich rodin. Oceňuji téma, ale zpracování jen průměrné a tak trochu ve stylu červené knihovny. Škoda.

Lidka
18.05.2012 1 z 5

No, tak co napsat, tato kniha mi nic nepřinesla, snad jen poznání, že láska kvete v každém věku, což je pravda, ale raději bych o tom četla trochu jinak.

Štítky knihy

pro ženy zahrady, zahrádky senioři důchod, penze nový začátek

Autorovy další knížky

2012  67%Brigita
2012  55%Hedvika