Boží kniha od Pastoral Brothers

Boží kniha od Pastoral Brothers https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484090/bmid_bozi-kniha-8ea-484090.jpg 4 42 12

O náboženství vážně i nevážně s dvojicí farářů-influencerů. Na počátku bylo pivo – a u něj mladí evangeličtí faráři Karel Müller a Jakub Malý dostali boží nápad. Co takhle založit farářsko-youtuberskou dvojici? A protože zázraky se dějí, jejich kanál Pastoral Brothers skutečně vznikl a sbírá zástupy sledujících, mezi kterými jsou i ateisté. Jak Karel s Jakubem vnímají Desatero? Kde se víra protíná se vztahy a sexualitou? Nejen to se dozvíte v hloubavé i zábavné sbírce textů, které řeší duchovní otázky s nadhledem.... celý text

Přidat komentář

MikediHall
02.01.2024 1 z 5

Mám vážné pochybnosti o tom, že je kniha inspirovaná Duchem Svatým.

amejzlík
23.09.2023 3 z 5

U knih s tématem víry se snažím hledat různé názory autorů bez ohledu na to, z jaké církve jsou. Snažím se si z textů vzít to, co mne může obohatit. Karel s Jakubem mají pohledy na věci víry a svět kolem sebe celkem rozumné. Samozřejmě mi něco sedělo více, něco ne. Zjistila jsem, že jsem spíš více konzervativní. Párkrát mne během čtení udivilo do jak těžkých témat jsou ochotni a schopni se s odvahou a Boží pomocí pustit. Klobouk dolů.


Miloš_1
27.06.2023 odpad!

Je možné zacházet s poselstvím Bible jako s gumovou rukavicí? Natáhnout ji, překroutit anebo obrátit naruby? Autoři této publikace ukazují, že to možné je. S lehkostí iluzionisty vydávají tmu za světlo a hořké prohlašují sladkým. Otázkou zůstává motiv k sepsání těchto textů, a to, k čemu chtějí autoři čtenáře dovést...

TajemnýSmrad
18.04.2023 4 z 5

Knížka se dobře četla, zároveň bych ale řekl, že pro lidi, co Pastoral brothers znají, nepřináší nic nového. Opakují se témata zpracovaná od pánů farářů ve videích na youtube, jen se na stránkách knihy možná šetří humory, ale více se jde do hloubky zpracovaných teologických otázek.

Každopádně za přečtení a zamyšlení určitě stojí!

lucakuca
06.06.2022 3 z 5

Příjemné čtení, zajímavě a zároveň skvěle popsané desatero, které bych si nechala patentovat :-)

Kifa
05.02.2022 4 z 5

Nejsem věřící, ale přesto mi tahle kniha přišla zajímavá. Pro spoustu lidí je a pro další spoustu lidí může být víra a náboženství berličkou, záchytným bodem, nebo jinak důležitou součástí života a je to tak správně. I proto je dobře, že tato kniha vznikla. Nabízí svěží, modernější pohled na náboženství, víru a to co s tím souvisí. Může pomoci některé aspekty osvětlit a v některých posunout k zamyšlení, jestli to přecijen nelze brát trochu jinak, trochu otevřeněji.
Jako některé ostatní komentáře bych se podepsal pod to, že především začátek knihy mě hodně bavil. Konkrétně její první dvě části. Zbylé dvě už mi přišlo, že působily jako trochu natahované a mnohem pomaleji utíkaly.
Celkově bych ale určitě doporučil všem, nemáte co ztratit.

Bublinka78
30.01.2022 3 z 5

No, jako kniha není špatná. Hlavně začátek se mi líbil. Pak bylo vidět, že cílí hodně na teenagery (masturbace, předmanželský sex) a některá pasáže mi přišly až násilně a za každou cenu naražené na Bibli. Rozmlouvání s Bohem mi přišlo teda až úsměvné, i když oceňuji snahu podat to slovy puberťáka. Mladým věřícím může pomoci zorientovat se sám v sobě ve vztahu k víře.

Příspěvky Pastoral Brothers na sociálních sítích mi přijdou vtipné, aktuální, zkrátka dobré.

Jarek82
29.01.2022 4 z 5

Ta kniha není pro mne. Předpokládá totiž, že ji čte věřící křesťan, a proto bere Bibli jako úhelný kámen, o kterém se nediskutuje, pouze se interpretuje. V tomto případě v liberální notě.

Mnohem bližší je mi přístup Tomáše Halíka, nebo Marka Váchy, kteří křesťanství zasazují do kontextu našeho světa. Tím se to pro mě osobně stávají zdrojem zajímavých myšlenek.

Kniha se obsahově vychází z videí Pastoral brothers a hodně se s nimi překrývá.

Knihu je ale potřeba ocenit, protože může pomoct věřícím s více relaxovaným podáním víry. A zdůraznění křesťanství coby náboženství lásky. Každý už určitě potkal dogmatického křesťana. Proto 4 hvězdičky.

Etilik585585
23.01.2022 1 z 5

Musím přiznat , že některá místa a názory prezentované v knize ve mně
vzbuzují značné rozpaky. Do jisté míry mám obavy kam až může snaha o,
a snad se to dá nazvat maximální otevřenost církve? zajít.
Nicméně lze toto dílo přijmout jako výzvu k zamyšlení a snad i diskuzi a nikoli jako normu!!!

kozisek1
13.01.2022

Výborné čtení.

petr3740
09.01.2022 3 z 5

"Bible" křesťanského liberalizmu

IvaJakl
25.12.2021 5 z 5

super kniha, přečetla jsem jí jedním dechem

Štítky knihy

křesťanství víra Bible desatero přikázání

Autoři knihy

Jakub Helebrant
česká, 1988
Karel Müller
česká, 1992

Kniha Boží kniha od Pastoral Brothers je v

Právě čtených5x
Přečtených49x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce17x
Chystám se číst40x
Chci si koupit13x