Bouře ve sklenici piva

Bouře ve sklenici piva https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240345/bmid_boure-ve-sklenici-piva-240345.jpeg 3 6 4

Přidat komentář

matvalis
24.06.2019 5 z 5

Rozhodně nesouhlasím s tím, že román „Bouře ve sklenici piva“ je špatný. Jakožto bývalý dlouholetý pojišťovák (obdobně jako autor zmíněného románu) moc dobře vím, o čem celý román je a napsaný je velmi dobře. Vzpomínám si, že vydání tohoto románu před 15 lety byla v Ostravě hotová událost. Jedna z významných pojišťoven poskytla autorovi na vydání knihy štědrý sponzorský dar. Regionální ředitel této pojišťovny pak byl kritizován v pražském představenstvu společnosti za tento sponzorský dar, neboť autor prý psal o pojišťovnách nehezky. A tento ředitel pak prohlašoval, že na tu knihu je hrdý, neboť podává život pojišťováků velmi reálně, a to i včetně všelijakých negativních projevů. V tomto roce, když román vyšel, asistentka toho ředitele vzala s sebou těchto 5 knížek na svoji dovolenou do Austrálie pro tamější krajánky. Po celý měsíc, když tam byla, šly knížky z ruky do ruky, a když pak odjížděla, bylo jí sděleno: „Chtěli jsme vědět, jak tam u vás v Česku žijete. To jsme se nedozvěděli od žádných slavných celebrit, ani od Havla, ani od Tigrida či Wiewega, ani od dalších. Až teď jsme se to dočetli. Této knize věříme a už víme, že tam u vás je to stejné jako tady u nás v Austrálii…“ A nejen australští krajánci ale především mnozí pojišťováci u nás tuto knihu velmi hodnotili. A nejenom pojišťováci, pokud vím. Určitě není náhoda, že tento román si hned po vydání vybrala Česká televize k natočení celovečerního filmu. Bezpochyby kvůli tomu proběhlo výběrové řízení a odborné posouzení, o čemž ani trochu nepochybuji. Já sám jsem „Bouři…“ četl několikrát a nejsem sám. A ať se na mě kritik pan David xxx hněvá nebo ne… Podíval jsem se na výčet autorů a jejich knížek, které on sám nevýslovně chválí a velebí, ale já se přiznám a vůbec mi to není líto, že ani jednu z těch knížek jsem nikdy nečetl a nemyslím si, že někdy číst budu. Bezesporu jsou napsány skvěle a pro horlivé čtenáře jsou to zřejmě lahůdky. Ale já tyhle knihy rozhodně nevyhledávám. A přesto je rozsah mé četby docela úctyhodný. Prostě někdo v knihách hledá to, druhý zase něco jiného. A takový je přece život. A v mých letech a po tom všem, co jsem zažil, viděl, slyšel a četl, když mi někdo chce určovat, jak mám přemýšlet, kudy mám směřovat svůj čtenářský zájem… Přece každý má svůj rozum, svůj názor. Alespoň si to myslím a věřím v to.

david9690
30.04.2019 odpad!

Čteno jen kvůli výzvě ale tohle mě moc nebavilo. Sice spoustu míst mi je známých a byl jsem tan už někdy, ale dějově je ten příběh dost nudný a místy přímo těžce nezáživný. Radši jsem si měl vybrat něco jiného.


matvalis
05.02.2018 5 z 5

Román byl zfilmován Českou televizí v r. 2005, celovečerní film pod názvem "Každý den karneval", v hlavní roli Pavel Zedníček, hrála tam řada známých i méně známých herců (Michal Dlouhý, Jitka Asterová...)

RichardvonT.
03.10.2016

Přibaleno do kufru jako čtení k válení se u moře. Dobrý nápad. Protože jsem četl Bukowského, dělal jsem na poště. Protože jsem dělal na poště, motal jsem se bohužel i kolem pojištění. Takže: přečteno, spokojenost. Body navíc za známé lokality - Ostrava, Havířov, Český Těšín, Třinec,...