Bouda, která krmí milion dětí

Bouda, která krmí milion dětí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513973/bmid_bouda-ktera-krmi-milion-deti-odF-513973.jpg 5 33 11

"Rád bych měl co jíst a taky bych jednoho dne rád chodil do školy." (Edward z Malawi, 14 let) K setkání Magnuse s Edwardem došlo v roce 2002, kdy tuto africkou zemi sužoval hladomor. Magnuse ze Skotska výrok šokoval. A dal podnět k hnutí Mary's Meals. Prvotní myšlenka hnutí Mary's Meals je prostá: jedno výživné jídlo za den pro každé dítě v místě jeho vzdělávání.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Doron
Originální název:

The Shed That Fed a Milion Children. The Extraordinary Story of Mary's Meals


více info...

Přidat komentář

barunka66
18.01.2024 5 z 5

Dostala jsem jako knihu putovní. Nelze to jen přečíst a zůstat stejný. Je to návod, jak vyjít ze své sebestřednosti, dívat se kolem sebe a nebýt lhostejný. Nejsme všichni povoláni k tak velkým skutkům, jako autor, ale malé věci můžeme dělat všichni. Takže čtu, podtrhávám, vracím se...děkuji.

lidunka1
23.06.2023 5 z 5

Úžasné svědectví o tom, jaké to je nechat se vést Bohem a najít službu jako smysl svého života.


ivzu77
04.06.2023 5 z 5

Přečíst takovouto knihu je určitě pro každého zážitkem - úcta, pokora, smutek, radost, slzy, smich - hlavně ale odvaha a síla každého, kdo pomáhá ...děkuji za VÁS

vmatusko
03.12.2021 5 z 5

Úžasná kniha, v ktorej Magnus ešte kedysi ako mladý chalan z oblasti Škótska zareagoval na potreby pomáhať ľuďom v krajinách ktoré zasiahla vojna v oblasti Bosny a Hercogoviny. Organizoval zbierky oblečenia a tovaru potrebného v týchto zasiahnutých krajinách.
Po jednom dojímavom stretnutí s Edwardom, ktorý mu prezradil že túži mať dostatok jedla a raz mať možnosť chodiť do školy, zareagoval, uvedomoval si že množstvo detí na svete trpí hladom a nedostatkom vzdelania. To bol začiatok veľkej myšlienky Mary´s Meals. Dali si za cieľ poskytnúť každému dieťaťu stravu v mieste kde sa vzdeláva.
V knihe okrem toho spomína rôzne príbehy s deťmi, rôzne krajiny ktoré navštívil, Medjugorje... Bolo cítiť, že dielo ktoré buduje, Boh si požehnáva.

martunka
22.10.2021 5 z 5

Jsem ráda, že jsem si tuhle knihu mohla přečíst. Rozhodně obdivuji všechny, kdo se na tomto projektu podílí.

m.valova
24.01.2021 5 z 5

Tato kniha není literární skvost co se týká stránky spisovatelské,ale je to neuvěřitelný a místy hodně smutný a silný příběh o hromadě lidských životů,které jsou díky mnoha dobrým lidem z celého světa zachráněni před smrtí hladem.Kniha popisuje místy až neuvěřitelné věci a i když nemusí být člověk věřící,je faktem že začátek je v Medjugorje a to co se během let podařilo zní opravdu až neuvěřitelně.Doporučuji přečíst každému kdo má dobré srdce a zajímá se pomoc druhým lidem,každý ať si udělá svůj názor ať už je to na téma víry i velkých organizací,určitě není vše dokonalé,ale to není nic na světě.

Kopretina
11.04.2020 5 z 5

Ani jsem netušila, že mě kniha tak zasáhne. Mám sto chutí všechno prodat a dát na tuto věc, aby děti již nemusely hladovět.

essterkaa
07.08.2018 5 z 5

Neuvěřitelně dojemný a silný příběh. Je úžasné, že na všech příbězích je zřejmé, že dílo Mary´s Meals má obrovskou Boží podporu. Tato kniha určitě nenechá nikoho jen tak chladným.

Vojslava
21.02.2018 5 z 5

Velmi sugestivní příběh, za kterým je obrovská spousta nejen práce, ale hlavně entuziasmu, milosrdenství a Boží pomoci. Jsem ráda, že jsem se mohla s knížkou seznámit právě v postní době, určitě to nebylo náhodou...

Elmo
24.08.2017 4 z 5

Skotský mladík Magnus se v 80. letech vydal s bratranci do Medjugorje, aby zjistil, co je pravdy na řečech o zjevení Panny Marie. Silně to na něj zapůsobilo, a tak když o pár let později v televizi viděl, jak v Jugoslávii probíhá válka, rozhodl se posbírat od sousedů deky a základní potraviny pro své bosenské přátele a válečné uprchlíky. Než se s půjčenou dodávkou vydal na Balkán, shromažďoval vše ve staré boudě. Postupně se z tohoto amatérského pokusu stala charitativní organizace, která ze stejné boudy zajišťuje jídlo pro milion školních dětí v nejchudších zemích světa. Sám autor v knize popisuje, jakou cestu jeho projekt urazil, a to hlavně díky tomu, že jej svěřil pod ochranu Panny Marie.
Příběh nenechá chladným žádného čtenáře a s humorem dává nahlédnout do každodenní činnosti charitativních pracovníků. Vypráví i o slávě, kterou mu jeho dílo přineslo a o setkání s celebritami, papežem, královnou a dalšími vlivnými lidmi.
Některé příběhy mi trhaly srdce. Jiné pobavily. Jindy jsem si říkal, jaké to musí být vzrušující dobrodružství. Každopádně je vidět, že autor píše upřímně a není vyloženě spisovatel. Kniha mohla být opravdu trochu kratší a hned na začátku se pletou časové roviny. Ale i když se mi do ní původně moc nechtělo, jsem moc rád, že jsem si to přečetl.

limetka2008
13.08.2017 4 z 5

Magnus je člověk, jehož dobročinné aktivity by mohly směle naplnit další tři průměrné životy až po okraj a zasloužily by si hvězdičku za každé zachráněné dítě. S chutí jsem četla o tomto požehnaném díle, jedna hvězdička ubyla pouze za určitou rozvláčnost, dalo by se to zhustit do dvou třetin. Ale chápu, že tohle není beletrie.