Bouchačky, prachy a rock 'n' roll

Bouchačky, prachy a rock 'n' roll https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70704/bouchacky-prachy-a-r-70704.jpg 5 11 5

Beatles, Rolling Stones, Who, Pink Floyd, Led Zeppelin, Clash, Wham!, Spice Girls a další kapely ovládaly hudební průmysl a jejich desky poslouchaly miliony fanoušků. Za těmito úspěchy ale stáli také méně známí muži v pozadí - jejich manažeři, kteří je podporovali, obhajovali, přesvědčovali a někteří i trestali. Don Arden, manažer Black Sabbath a Ozzyho Osbournea, či Peter Grant, manažer Led Zeppelin, jsou téměř neznámí. Bernie Rhodes, manažer Clash, nebo Steve O\'Rourke, manažer Pink Floyd, měli větší štěstí. A Brian Epstein se stal stejně slavným jako jeho Beatles. Kniha představuje dvanáct úspěšných i neúspěšných manažerů slavných kapel. Někteří z nich se zapletli se zločinem a drogami, jiní zemřeli mladí, spáchali sebevraždua jeden byl dokonce zavražděn. Další unikli smrti o pouhopouhý vlásek. A o tom všem vypráví tato kniha.... celý text

Literatura naučná Umění
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Guns, Cash and Rock 'n' Roll: The Managers , 2007


více info...

Přidat komentář

Misantrop
10.05.2022 5 z 5

Kdo by to byl řekl, že tohle je jedna z nejzajímavějších rockových knížek. Četl jsem jí několikrát a jistě do ní ještě několikrát nakouknu.

RoBertino27
19.08.2020 4 z 5

Není od věci se podívat také z druhé strany a poznat, kdo ve skutečnosti tahal za nitky. A také jak byla celá rocková scéna provázaná. Lze mít výhrady k tomu, zda některé skupiny (Wham!, Spice Girls) jsou rockové, ale to na zajímavém a objevném čtení nic neubírá.


valda
25.08.2015 5 z 5

Jak poznat, ze kterých usmrkanců by se daly udělat hvězdy. Jak to potom udělat, aby se ta banda novopečených feťáků s vlastním soukromým letadlem, skoro tak velkým jako jsou jejich ega nerozpadla, nepředávkovala, nepostřílela, nezbláznila, nenechala zavřít.... Koho ještě podplatit, aby se ten hloupý singl udržel na prvním místě hitparády další týden. Jak napsat smlouvu, aby byla výhodná pro mě jako manažera a ne pro ty nuzáky, kteří by ty prachy stejně rozházeli v bordelu.
Člověk který tohle všechno zvládne, musí být buď génius, nebo naprostý pomatenec. Často to bylo to druhé. Rock'n'roll ve svých nejlepších letech bylo jedno velké šílenství. A to nejzajímavější autor sepsal do téhle knihy. Každopádně knihu doporučuji i pro ty, co chtějí poznat historii rocku. Nejlépe mít při ruce mobil s připojením na youtube a pouštět si skupiny, o kterých se píše. Je jich opravdu hodně a dost mi to rozšířilo přehled.

Disease
17.09.2014 4 z 5

Čtivě napsané a zajímavé, co se týče manažerských praktik. Akorat poslední dvě kapitoly slabší, přece jen 60-70's byla bouřlivější doba.

OldaB
16.03.2011 4 z 5

Trochu jiný pohled na hudbu, tentokrát na práci manažerů. Zatraceně dobrá práce.

Štítky knihy

rocknroll

Autorovy knížky

2008  91%Bouchačky, prachy a rock 'n' roll