Botanicum

Botanicum https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376909/mid_botanicum-T18-376909.png 5 30 10

Vítejte v Botanicu, jediném muzeu, které má otevřeno, kdykoliv se vám zachce. Vystavuje ty nejkrásnější, nejexotičtější a nejpodivnější rostliny, které ohromí každého čtenáře. Prozkoumáte titěrné řasy, rozmanitě zabarvené houby, lišejníky i velkolepé masožravky. Navíc se dozvíte, jak se rostliny s ubíhajícím časem vyvíjely a jak moc se musely přizpůsobit, aby vůbec přežily. Račte vstoupit, království rostlin se vám otevírá v celé své kráse!... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Botanicum , 2016


více info...

Přidat komentář

Verouš23
30.05.2023 5 z 5

Nádhera!!!

Josh
23.02.2021 5 z 5

Formát? Veeelká. Informace? Veeelké. Grafika? Veeelká. PROSTĚ encyklopedie z rostlinného světa jak má být. Povedená po všech stránkách. U vzniku této knihy se sešli opravdu jen profíci ve svých oborech. A těžko říci za čtenáře, kdo při přetahování o ni vyhraje – zda děti nebo rodiče. Možná prarodiče:o))


kolacky
28.12.2020 5 z 5

Mohla být i dvakrát tlustší!

AgiMangi
13.12.2020

Velká krása, naučný a velmi zajímavý text doplńují věrné ilustrace Katie Scottové.

ddkk
10.12.2020 5 z 5

Tak tohle je opravdová krása!

"Rostliny jsou všude. Vyskytují se téměř na celém povrchu Země, od nejvyšších hor po nejhlubší údolí, od nejchladnějších a nejsušších prostředí po nejteplejší a nejvlhčí místa na naší planetě."

Takhle začíná úžasná encyklopedie rostlin s mnoha více či méně odbornými informacemi (které musíte, ale také nemusíte číst), s opravdu nádhernými ilustracemi a pochopitelným logickým (protože systematickým) členěním. Může ji číst dospělý i dítě, každý si v ní najde to své. I kdyby se chtěl jen kochat.. A já se tedy skutečně kochám a drobně oprašuji kdysi nabyté vědomosti...

Doporučuji a dávám plným právem pět hvězdiček.

Libris_Na_Ex
29.10.2020 5 z 5

Prostě nádhera!
Zajímavé informace doplňují krásné ilustrace.
Nemám co vytknout.

BlueTer
22.11.2018 3 z 5

Knížka je bezesporu opravdu krásná. Překrásné ilustrace i zajímavé informace. Ale za tu cenu bych čekala, že toho v knize bude více než pár obrázků :)

bagel
24.10.2018 4 z 5

Kniha je bez diskuze krásně provedená, ale nelze ji brát jako kompletního průvodce světem rostlin, spíše by měla nalákat k dalšímu studiu. Obsahuje poměrně hodně odborných termínů, takže bych ji doporučila spíše starším školákům, ale určitě i dospělým čtenářům.

aydam
07.06.2018 5 z 5

Perfektní!

M-arta
19.04.2018 5 z 5

Fascinující záležitost, kterou nelze prohlížet a pročítat jinak než se zatajeným dechem, ať už jde o čtenáře jakéhokoli věku. Knížka nás provádí rostlinnou říší s takovým šarmem a výtvarnou sofistikovaností, že díky ní se lze s úžasem podívat i na obyčejnou pampelišku očima dítěte - tak, jako by to bylo poprvé. Všechny ty barvy, fantasticky rozmanité tvary, formy, krása a souhra mohou dokonce působit i tak, že člověk možná chvíli zapochybuje, jestli snad třeba omylem nejde o svět z úplně jiné planety. Takové krásy tady máme! A tato knížka s tím umí naprosto geniálně pracovat.
Skvěle promyšlená, po informační stránce přehledná a příjemně ucelená, i když nezabíhá do přílišných detailů - primárně je určena hlavně k tomu, aby motivovala mladé čtenáře k dalšímu průzkumu tohoto oboru. Osobně ji považuji za ilustrátorský koncert, který dokázal povýšit studijní kresbu na symfonii.
Mám z ní ohromnou radost!