Bonvivánova kulinária

Bonvivánova kulinária https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285677/mid_bonvivanova-kulinaria-6Ju-285677.jpg 5 3 1

Drobné eseje o jídle a pití. V souboru drobných, jemně ironických esejů zkoumá Viktor Šlajchrt pokrmy i nápoje zejména z hlediska kulturní historie, ale všímá si i jejich současných mediálních obrazů. Ochutnávání se v jeho pojetí stává básnickou a filosofickou zkušeností. Klade si otázku, zda lze odvodit ze stravovacích návyků různých národů „geogastronomickou komparatistku“, jež by vycházela z pozorného sledování chutí a vůní regionálních specialit. Viktor Šlajchrt, známý spíš jako literární a výtvarný kritik, se gastronomickou publicistikou více zabýval v druhé polovině devadesátých let, kdy působil jako šéfredaktor časopisu Bar&Man a spolupracovník časopisu Labužník.... celý text

Přidat komentář

palka452
03.04.2020 5 z 5

Filozofický pojaté