Bojovník

Bojovník https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421757/bmid_bojovnik-z1d-421757.jpg 3 7 6

Když bylo Isovi deset let, jeho dětství se v jediném dni navždy změnilo. Do rodného města Bukavu vtrhla jednotka vzbouřenců, v ulicích zuřily požáry a Isa se stal svědkem toho, jak rebelové brutálně pozabíjeli zbytek jeho rodiny. Rachot střelby a křik mu od toho dne zní stále v hlavě, cítí ostrý pach krve. Když ho vypátrají dětští vojáci, postaví ho před jasnou volbu – smrt, nebo zbraň?... celý text

Romány Válečné Příběhy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Prize fighter , 2018


více info...

Přidat komentář

vvikingg
18.07.2023 3 z 5

dětští vojáci jsou z historie známý z mnoha státu a válečných konfliktů, u nás v době husitských válek třeba Žižkova práčata, v druhé světové válce známá 12. divize SS Hitlerjugend, zdecimovaná v bojích v Normandii 1944 atd. Příběh k zamyšlení, psáno dost kostrbatě, autor mě do děje nevtáhnul, je vidět že je to autorova prvotina.

Mruskulka
05.01.2023 4 z 5

Kniha se četla velmi dobře. Na začátku jsem měla pocit, jako by to psal malý chlapec. A příběh z Konga se zdá neskutečný, ani si to nedokážu představit.


vladka321
30.03.2022 3 z 5

Ne, že by mne kniha vyloženě vtáhla. Bylo to spíše takové bloumání psychikou hlavního hrdiny. Ten se dle mého názoru snažil o to, aby bylo jeho konání pochopeno. Sám možná tuto knihu psal tak trochu jako terapii sama sebe. Musím napsat, že činy tohoto člověka chápu jako jednání pudové, kdy se prostě snaží zachránit svůj život. V tak nízkém věku sice věděl, že je to špatné, dokonce velmi špatné, ale chtěl přežít. A už se to vezlo. Pro mne úžasné, že se z pekla svých skutků vymanil, pochopil a zpytoval.

ThomasRuhe
07.09.2020 3 z 5

Příběh je určitě zajímavý, ale literární zpracování je pouze průměrné. Přesto se kniha čte dobře. Hodnocení je tedy 3/5.

Crozz
22.02.2020 4 z 5

Dobře napsaná kniha, velice zajímavé téma.

Lukasitch
19.11.2019 4 z 5

Něco ohledně tématu dětských vojáků jsem už četl, ale zde se mi líbí, že kniha není jen o tom, jak to bylo hrozné být dětský voják, ba dokonce je to ta menší část knihy.
Více je to o vlastní vině a vyrovnávání se sám se sebou. Ani to není o boxu, ale o boji s vlastními démony.
Anotace by mohla být pro potenciální čtenáře trochu zavádějící. Ta větší a podstatná část příběhu se odehrává mimo oblasti zasažené válkou, kde je hlavní hrdina uprchlíkem a směřuje své sny a ambice směrem k boxu a hledání svého bratra.

Štítky knihy

Afrika Kongo genocida válečné romány dětští vojáci krutost

Autorovy knížky

Future D. Fidel
australská
2019  69%Bojovník