Boj o vesnici Fanli

Boj o vesnici Fanli https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442529/bmid_boj-o-vesnici-fanli-ySI-442529.jpg 2 2 2

První z řady vzorových dobrodružství pro hru Sín meče - opravdová raritka, omezené množství. Vesničané se ten den vrátili z pole překvapivě brzy, vlastně ještě hned ráno. Někteří se nejistě zastavili na návsi zatímco pár ostatních zašlo do rychty a hrnulo se po schodech do patra. Inu, copak potřebujete takhle časně? oslovil je ospalý rychtář. Rolníci chvíli přešlapovali na místě. No, Burte, neměj nám to za zlé, ale, víš, co je moc, to je moc. Známe zvířata, co nám sem někdy vběhnou od lesa, jenže to je jakoby nic. To teď, každou chvíli je kus pole zdupanýho. A jestli nám chce někdo přebrat obchody s enderonskýma trhovcema, tak bys to měl nějak zarazit, což? stěžovali si. Rychtář Burt se na moment zamyslel. Na tohle sám asi stačit nebude. Jenže obecních sternů leží v pokladně také málo. Co s tím? To bude chtít ještě pořádně promyslet.... celý text

Přidat komentář

karel0245
23.11.2023 odpad!

Je to naprosto strašné. Zápletka nedává smysl. Příběh není. Spousta zbytečných informací, ale přitom chybí parametry nepřátel. Prostě si to člověk musí spočítat, což v tomto herním systému znamená hromadu práce navíc (asi proto to nechtěli počítat)

t_gon
31.08.2020 4 z 5

Ve velmi skromné a malé vesničce, která leží na severu u úpatí Anladských hor, dělá někdo místním obyvatelům pořádný bordel na polích. A jelikož je na tento úkol rychtář krátký, sežene si na pomoc ze vzdáleného Enderonu partičku dobrodruhů, kteří by se škodné mohli mrknout na zoubek (pokud jim nějaký v hubě zůstal). Na pořádný příběh je zaděláno a nyní se díky této skromné „knížečce“ můžeme vypravit na rozšiřující dobrodružství po vzoru D&D ke hře Stín meče. Pravidla jsou srozumitelně popsána, jednotlivé postavy, rasy, jejich denní činnosti, vztahy mezi rasami (elfové, goblini, vesničani…), to vše zde každý správný dobrodruh najde a zbytek, pokud se rozhodne misi přijmout, bude už cistě na jeho rozhodnutí, kudy bude svou družinu za vytouženým cílem, tedy osvobození vesnice od škodné na polích, směrovat. Příjemně jednoduché RPG „DLC“ k papírovému hraní na hrdiny, které potěší i dětskou vizualizací jednotlivých příloh a celkově je jednodušší než čtvrteční nákup v Lidlu.


Autoři knihy

Petr Hodan
česká