Bohové řecké mytologie

Bohové řecké mytologie https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351530/mid_bohove-recke-mytologie-k5B-351530.jpg 5 3 2

Světu vládli z vrcholu hory Olympus. Ve skutečnosti ale byli bohové řecké mytologie mnohem lidštější, než by si kdo vůbec dokázal představit! Když si mladí čtenáři přečtou antické mýty v této knize, která je ilustrována Manuelou Adreani a nevšední kreativitou a fantazií, naleznou v ní zábavnou formou podané příběhy o jedinečném původu bohů a jejich schopnostech i slabostech.... celý text

Přidat komentář

milamarus
08.04.2022 5 z 5

Ach ano, těch skoro čtyřicet centimetrů na výšku dává ilustracím Manuely Adreani vyniknout a zláká k přečtení i něčeho tak komplikovaného jako jsou tyto příběhy. Při každém otočení stránky se prostě těšíte, co uvidíte dál... a fakt, že jedna ilustrace často zdobí dvě strany (viz třeba nekonečně dlouhé vlasy Afroditiny) to těšení jen mění v úžas a snad i přispívá k lepšímu zapamatování textu.

Krásné, chválím, děkuji.

M-arta
18.02.2018 5 z 5

Velkoformátový knižní pamlsek s nezaměnitelným rukopisem skvělé italské ilustrátorky...

Když jsem teď poprosila naši 10 letou dceru o nějaké postřehy z četby této knihy či aspoň porovnání s (u nás známějšími) Starými řeckými bájemi a pověstmi Eduarda Petišky, neuměla se rozhodnout, která z nich jí připadá lepší - každá z nich je jiná... Opravdu nadšená byla při četbě obou, ale nakonec prý vítězí tento knižní poklad.
Byl vydaný nedávno (2017). Oceňuji dechberoucí atmosféru, parádní jednotu obsahu a formy i jakousi puristickou přehlednost - v úvodu každé kapitoly o jednotlivých olympských postavách najdete vždy stručný souhrn (latinský název... povaha... nad čím má patronát... i jak bývá bůh zobrazován), teprve pak následuje vyprávění. Knížka představuje příběhy Dia, Héry, Poseidona, Demeter, Athény, Area, Afrodity, Hefaista, Herma, Artemidy, Apollona a Dionýsa.