Bohové lžou

Bohové lžou https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513939/bmid_bohove-lzou-uUm-513939.jpg 4 55 10

Nacuru Nanao je ve škole nový – a všechny holky ho ignorují. Jednoho dne však poodhalí tajemství, které skrývá jeho spolužačka Rio Suzumura. Večerní déšť, letní slavnosti a bílá kočka Tófu... Je léto před nástupem do šesté třídy. Tajné dobrodružství těch dvou začíná.

Přidat komentář

ariannpHm
06.04.2024 4 z 5

Moc jsem si mangu užil. Konec jsem tedy vůbec nečekal. Jako,že začátku je tu dost pomalé tempo,ale od druhé poloviny příběh plyne rychlým tempem. Postavy mě bavily. Doporučuji přečíst. 8,5/10

lzap
17.03.2024 5 z 5

Moc pěkná slice-of-life manga o dospívání, rodině, vztazích, víře, smutku i štěstí. Je tam trochu i lásky, ačkoliv toto téma není ústřední a to je možná i hlavní výhoda knihy. Osudy kluka a holky ze základní školy se dají dohromady a on postupně poodhaluje tajemství. Příběh byl dost předvídatelný, a to včetně toho zvratu v půli příběhu, ale to mi vůbec nevadilo. Příběh téhle jednohubky plynul a já si jej užíval až do konce, který někoho naplní, jiného neuspokojí ale rozhodně o něm budete chvíli přemýšlet.


alexsmangabook
03.09.2023 5 z 5

IG:
Tuto mangu jsem si pořídila na Animefestu a musím říct,že jsem se strašně těšila na čtení. Vůbec jsem nevěděla o čem manga je, takže jsem šla do čtení úplně naslepo.

Velkou výhodu vidím v tom,že se jedná o oneshot. Také zde máme krásnou jemnou kresbu a i v této jednodílovce se skrývá plno silných momentů.

Naši hrdinové jsou v dětském věku,ale i přes to...mají velmi silné charaktery. Našeho hlavního hrdinu (Nacuru) si zamilujete pro jeho odvahu a ochotou pomoci a u naší hrdinky (Rio) budete obdivovat její píli a silnou vůli. Také zde máme mladšího bratra Rio, kterého jsem si oblíbila asi nejvíc
Sledujeme jejich setkání a postupně se vyvíjející vztah,díky kterému následně odhalujeme minulost Rio a jejího bratra.

V příběhu se setkáváme s otázkou života x smrti.
Díky tomuto příběhu si zase můžeme připomenout to,že nikdy nemůžeme vědět,co daný člověk v daný moment prožívá a nebo čím si v minulosti prošel.

Konec mangy se mi moc líbil!
Mangu moc doporučuji,je kraťoučká,ale i tak boží.

Stázka007
10.08.2023 4 z 5

Zajímavá manga, často nevíte co se stane. +ještě romatika

martinakraus
22.07.2023 5 z 5

Slice of life - manga o (celkem) normálních lidech vedoucí (celkem) normální životy. Můj oblíbený a nejvíce vyhledávaný žánr mangy, protože při většině z mých pokusů mi ty ostatní přišly přehnaně afektovaný a vyhnaný do extrémů, které jsem jako čtenář nepotřebovala

A tak si v tomhle žánru hledám svoje oblíbence. První místo má zatím obsazené série Orange (o té v budoucnu v samostatném příspěvku) a druhé teď nedávno obsadila manga Bohové lžou.

Je to jednosvazková manga o dvou středoškolácích, kteří si k sobě během letních prázdnin najdou cestu z docela nekonvenčních důvodů.
Dvě (v podstatě) děti, donucený velmi rychle dospět, protože svět okolo nepočká.
Skvělý na ní je, že nejde o přeslazenou letní romanťárnu a celý příběh končí, podle mě, velmi realisticky a na několik minut mě donutil se zastavit a jen ho nechat doznít.
Jako čtenář byste rádi doufali v happy end plný duhy, rozkvetlých sakur a sladkého mochi, ale já si hodně vážím toho, že k tomu autorka nesklouzla.

Zní to děsně depresivně a smutně, teď když to po sobě čtu a ono asi je, ale pořád je to skvělá manga s krásným příběhem, postavami a (alespoň pro mě) nečekaným zvratem, takže ji určitě všem doporučuju!

Kopta
18.06.2023 5 z 5

Nejdříve to vypadalo jako klasické emo manga klišé. Uznávám, že nějaké paterny, tam jsou vidět, ale i přesto ze sebe dílo udělalo unikát. Opět líbezné pohlazení životního osudu s otazníkem na konci.

spencer
05.05.2023 5 z 5

Bohové lžou je manga, která by vás neměla minout v případě, že máte rádi příběhy, jenž se vám dostanou pod kůži.

Když nový žák Nacaru Nanao odhalí tajemství jeho spolužačky Rio, nic už pro něj nebude jako dřív. A vlastně ani pro Rio. Létem před nástupem do šesté třídy započne jejich společné dobrodružství, které dá do pohybu několik nevyhnutelných událostí.

Tento příběh je jedinečný především díky jeho postavám. Přestože jsou Nacuru s Rio dětmi, nemají žádné iluze o světě, ve kterém žijí. Každé z dětí má své tajemství, a to samé platí pro dospělé, kteří je vychovávají. Všichni moc dobře víme, že když dospělí neví, co říct, lžou.

Kaori Ozaki do děje zakombinovala jak pár zábavných, tak srdceryvných momentů. Zaznamenává začínající vztah dvou žáků šesté třídy, kteří stojí tváří v tvář chudobě, samotě a vedou své vnitřní boje.Osobně můžu titul velmi doporučit. Nejenže jej přečtete na posezení (protože to jinak prostě nejde), ale především vás přiměje přemýšlet nad tím, co v životě je a není vaše vina.

EvikU.
05.05.2023 5 z 5

Kniha v sobě ukrývá silný příběh dvou spolužáků, dívky Rii a chlapce Nacura. Nacuro je nově přistěhovaný, vyrovnává se se smrtí otce. Poznává Riu, která žije sama v domě a stará se o svého mladšího brášku. Seznamují se zkrz kotě, které Nacuro zachránil, ale doma ji nemůže mít. Maminka má silnou alergii na kočičí srst.

Začínají prázdniny a tím začíná i jejich dobrodružství a poznávání. Nevím proč jsem si myslela, že komiks je jen humorný příběh. Tento vyvolává velké emoce, Ria ukrývá velké tajemství, protože chrání rodinu. Ochraňuje sebe i brášku, aby se o nich nemluvilo a aby je nedali někam do dětského domova.

Nacuro u nich chvíli bydlí, přestože jeho maminka o tom neví. Jako odjel na fotbalové soustředění. Jenže poté co starý trenér onemocněl a nahradil ho nový, už ho fotbal tak nebaví. Postupně odhalí všechny tajemství spolužačky a zamiluje se do ní. Váhá jestli někomu neříct pravduNejde jen o to, že žijí sami, Ria má ještě jedno velké tajemství, které ukrývá na zahradě.

Nikdy bych si nemyslela, že mě může i manga takhle dojmout. A ty ilustrace, to je nádhera. 

Áňa 998
01.05.2023 5 z 5

Jsem moc ráda, že je to jednosvazková manga. Chci tím říct, že kdyby bylo dílů víc, základní prvky by nevyzněly. Bylo to milé, romantické, ale taky smutné a dojemné. Nádherná manga s hlubokým příběhem, který mi vyrazil dech!

knizninadsenec
19.04.2023 5 z 5

To bylo milé, romantické - začínající láska ze základní školy, trochu smutné, překvapivé, impulzivní...

Příběh se dobře četl, postavy byly zajímavé. Byl naprosto nepředvídatelný a nejednou mě překvapil.

Nádherné ilustrace, čtyři kapitoly a epilog. Je to velmi zajímavý a poutavý příběh.

Autorovy knížky

2023  87%Bohové lžou

Kniha Bohové lžou je v

Přečtených62x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x