Blue Lock 1

Blue Lock 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533395/bmid_blue-lock-1-65e21d28a58bb.jpg 4 10 2

Blue Lock série

1. díl >

V roce 2018 skončilo Japonsko na MS ve fotbale v osmifinále... Japonský fotbalový svaz se rozhodne změnit sérii vlažných úspěchů a vychovat prvotřídního střelce, který jednoho dne dovede národní tým k vítezství. Za tímto účelem shromáždí tři stovky nejlepších hráčů středoškolské ligy a zavře je do zvláštního tréninkového zařízení zvaného Blue Lock. Tam pod vedením podivínského trenéra Džinpačiho Ega začíná neortodoxní výcvik, z něhož má vzejít zcela nový typ hráče!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Blue Lock #01 , 2018


více info...

Přidat komentář

spencer
24.04.2024 3 z 5

Japonský fotbalový svaz se rozhodne, že vezmou fotbal do vlastních rukou. Jejich cílem je vychovat nejlepšího střelce, který je dovede k vítězství v mistrovství světa. A řekněme, že je nenapadne nic lepšího, než zavřít tři sta útočníků středoškolské ligy do speciálního tréninkového zařízení Blue Lock, kde toho chtějí docílit.

Hlavním tématem je ego. To je velmi běžnou součástí sportu, avšak v tomto případě je hráčům předkládáno jako něco, bez čeho se ve fotbalu neobejdou. Ale nenechte se zmást, tato manga není o tom, jak být kretén k ostatním. Ukazuje, že je někdy potřeba změnit svůj úhel pohledu, abychom se zlepšili.

První volume nicméně hodnotím velmi průměrně. Teprve se se všemi seznamujeme a objevuje se moc postav najednou (kterých naštěstí bude ubývat). Nicméně jsem rozhodně zvědavá na pokračování, potenciál tady vidím poměrně velký. Zejména v tom, že autor rozumí sportovní psychologii a samozřejmě fotbalu.

lena.o.knihach
19.04.2024 3 z 5

Nejprodávanější manga loňského roku dorazila i k nám. Blue Lock je kromě názvu série i tréninkové zařízení, do kterého zavřou tři stovky středoškolských fotbalových útočníků a pod vedením trenéra má vzniknout zcela nový typ hráče.

Je to začátek série, takže se tu hlavně seznamujeme s postavami a není jich zrovna málo. Zapamatovala jsem si jich jen pár a myslím, že v dalších dílech budou stejně postupně odpadávat, takže některá jména určitě můžete vypustit.

Fotbal tu samozřejmě hraje klíčovou roli, ale mě příběh zaujal, i když se mi víc líbí jiné sporty a jsem zvědavá, co nás čeká dál.

#spoluprace @crew_komiks


Autorovy další knížky

2024  72%Blue Lock 1
2024  0%Blue Lock 2

Kniha Blue Lock 1 je v

Právě čtených2x
Přečtených10x
Knihotéce6x
Chci si koupit2x