Bílý kůň

Bílý kůň https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23078/bmid_bily-kun-QPF-23078.jpg 4 7 5

Román je líčením jedné etapy ze života současné mladé ženy, která je na rozdíl od svého manžela obdařena pevným charakterem a životní aktivitou. Hrdinka do svého sňatku žije pouze s otcem, který je pro ni vzorem a jehož podobu doufá najít i ve svém manželovi. budoucnost jí však přinese zklamání nejen ve sféře citové, ale i společenské. Ona ze svých zásad (narozdíl od manžela a přítele) nesleví ani v případě, kdy zjistí, že je sama.... celý text

Přidat komentář

rumund
02.02.2022 3 z 5

Překvapivě dobrá kniha. Velice hezky a rychle se mi četla. Vůbec nic jsem od ni nečekal. Ovšem docela mile, mě kniha o příběhu života mladé ženy Kateřiny, bavila.

Jana283
14.04.2019 1 z 5

Tak to bylo dobré retro. V době, kdy tahle kniha vyšla, bych jí přečetla jedním dechem. Hlavní hrdince - neochvějně zásadové, poctivé a spravedlivé -bych držela palce a zcela jistě se s ni ztotožnila. Nechci psát do DK neslušně, ale je fakt neuvěřitelné, co vycházelo a co nás formovalo.... (i když na dnešní mladé čtenáře čekají taky zase jiné literární "nástrahy" a "chuťovky"). Teď po letech jsem se mohla nad touhle knihu jen pousmát a zavzpomínat na roky šedé jako její obálka....


Jája92
15.10.2017 5 z 5

Překvapující kniha, od které jsem nic moc nečekala, ale byla jsem mile potěšena. Ať už se jednalo o námět celé knihy, způsob zpracování textu a vykreslení charakteru hlavních postav. Oblíbila jsem si postavu Maličké, přírodu, kterou byla obklopena i její kamarádku, kterou život rozhodně nešetřil.

Dagnov157
09.02.2017 4 z 5

K této knize jsem se dostala úplnou náhodou, našla jsem ji na benzínové pumpě na záchodě. A protože jsem měla před sebou dlouhou cestu, vzala jsem si ji. A zaujala mě. Tak trochu se řeší oidipovský komplex. Každopádně si od autora, kterého jsem do té doby neznala, ještě něco půjčím.

Petrstik
09.07.2016 5 z 5

Opět bych řekl, další neprávem nečtený román o mladé absolventce dějin umění a její lásce, zklamání a nadějí na budoucí šťastný život.