Billy Byrne

Billy Byrne https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182469/bmid_billy-byrne-axs-182469.jpg 3 3 3

Fantasy román, jehož hrdinou je Billy Byrne, původem pobuda z Chicaga.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Ladislav Šotek
Originální název:

The Mucker , 1914


více info...

Přidat komentář

mi-380
06.09.2020 3 z 5

Zanedbaný interiér auta. Už několik týdnů. A v mobilu čeká Billy Byrne. Připravuji vysavač, vodu, hadry, jar, do ucha nasazuji handsfree, tisknu play a začínám. Ideální kombinace. U tohoto akčního, nostalgicky naivního dílka je možné soustředění rozdělit mezi dvě činnosti, přestože se říká, že muži to neumí. Tentokrát se mi podařilo zvládnout obojí.
Billy je něco jako Tarzan Chicaga, přenesený na loď, na ostrov, schopný nadlidských bojových výkonů a prožívající proměnu z odporného primitiva v ušlechtilou bytost. K dílku nerozlučně patří autorova tehdejší víra v převahu bílé rasy, odpor ke zbabělcům všech barev a také nezdolné přesvědčení, že správný muž vždy pomůže dámě v nesnázích.
65 % (aktuálně jsem třetí hodnotící, průměr je 67 %).

Kapitán Simms sotvaže uzřel těsně před přídí hroty skalisek, uvědomil si rázem nebezpečí, které lodi hrozí a ztratil hlavu. Byl neskonale zbabělý a nevěděl v zoufalství, co počíti.
Opustil kormidlo a zmateně pobíhal po palubě sem a tam, vykřikuje šíle strachem a hrůzou, aby jej někdo zachránil, slibuje nemožné obnosy tomu, kdo ho bezpečně dopraví na břeh.
Mužstvo vidouc, že kapitán ztratil hlavu, bylo zachváceno zmatkem a celá paluba se brzy ozývala zděšeným křikem a naříkáním.
Barbara Harding přihlížela s odporem této hnusné hře. Vidouc plakati a naříkati dospělé muže, pohrdala jimi ještě více než dříve.

braunerova
13.07.2020 5 z 5

Podobně jako Tarzan žije Billy Byrne v džungli. Ta džungle se jmenuje Chicago a na rozdíl od Tarzana je Billy opilec, zloděj a surový rváč, který k jiným lidem cítí jen nenávist. Příběh z dob dávno minulých, plný fantastických dobrodružství, lásky až za hrob a rasizmu, který jsem prostě musel přečíst na jeden zátah.


PanTomina
29.04.2017 2 z 5

Nikterak zajímavý, předvídatelný, plochý román. Jeden ze slabších kousků tohoto spisovatele