Příběh synů královských

Příběh synů královských https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47398/bmid_pribeh-synu-kralovskych-buV-47398.jpg 4 7 1

Biblická trilogie série

< 2. díl >

Příběh se odehrává v době, kdy je král David starý a znavený. Rozhodování o tom, který z jeho tří synů bude jeho nástupcem, podnítí na královském dvoře spiknutí, intriky a lstivé úskoky Davidových synů a jejich manželek. Prvorozený Amnón si činí nárok na trůn a těžko mu může být upřen. Druhorozený Abšolón je však Davidovým favoritem. Králova nejnovější manželka ovšem prosazuje jejich syna Šalamouna. Před čtenářem se rozehrává příběh o zneužívání moci, o lidech, jejichž nitro zkazila touha po bohatství a o vítězství duše, která touží po dobru. Druhý díl biblické trilogie.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Zoheleth , 1994


více info...

Přidat komentář

petr_
07.01.2020 3 z 5

Tato kniha je o králi Davidovi a jeho rodině z pohledu jeho služebníka Nachaše, který se zvlaštním způsobem dostal do paláce aby sloužil králi a spřátelil se s princem Abšalómem a sleduje jeho soupeření s bratrem Amnónem.
Král David je již starý a našel si novou manželku, která mu povila syna Šalamouna a tak synové Bat-Šeby cítí nejistotu, zda jim otec přenechá svou moc, či ne.
Kniha popisuje povstání Abšalóma a jeho konec. Nad celou rodinou také visí přízrak Saula a jeho možných dědiců.

Přestože v knize je David popsán jako mírný stařec, který se stará o svou rodinu a svůj národ, je znatelné napětí mezi jednotlivými aktéry, které vyvolává právě král David.

Někde jsem četl úvahu o tom, že král David byl člověk, který nejdříve zničil Saula aby mohl vládnout, a nechtěl se své moci vzdát ani ve prospěch svých synů, jak byl na každého, kdo mu mohl tuto moc vzít, žárlivý.

Tato kniha tyto jeho vlastnosti naznačuje.

Štítky knihy

historické romány

Autorovy další knížky

2000  87%Příběh královny Ester
2000  82%Příběh králova číšníka
2000  86%Příběh synů královských

Kniha Příběh synů královských je v

Přečtených14x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst3x