Bez práce nejsou bagety aneb Jak Češi žijí ve Francii

Bez práce nejsou bagety aneb Jak Češi žijí ve Francii https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412273/bmid_bez-prace-nejsou-bagety-aneb-jak-ce-GTB-412273.jpg 5 20 3

Jó, on si žije ve Francii! Slýchají často Češi žijící ve Francii. Ale co se za tímto výkřikem skrývá? Opravdu jim v zemi vína a sýrů létají pochutiny samy do pusy? Nebo se musí jakožto cizinci snažit dvakrát tolik? Jak se jim hledá práce? Jak snášejí Francouze? A co se jim vlastně na tom žít mimo domov tolik líbí? Odpovědi na tyto otázky se vydala hledat Magdalena Rejžková žijící v Marseille během své soukromé roční Tour de France. Navštívila dvě desítky Čechů, kteří do Francie přišli po roce 1989. Vypravila se za nimi do Alp, do Paříže i na Riviéru. A objevila nečekanou škálu profesí – hokejistu, kuchaře, legionáře, tanečnici, kněze, vědkyni, muzikanty, vysokou úřednici i spoustu dalších. Bez práce nejsou bagety je kniha nečekaných příběhů, dojemných osudů i vtipných postřehů krajanů, kteří alespoň po nějakou dobu svého života zkoušejí, jaké to je žít ve Francii. Barvité rozhovory doplní originální portréty ilustrátorky Aleny Brunhildy Oswaldové. Obsah Hokejista – Muzikant – Tlumočnice – Tanečnice – Ředitelka zeměkoule – Kuchař – Horalové – Legionář – Vědkyně – Zámečtí – Podnikavec – Vinařka – Ministerská úřednice – Producentka festivalu – Bratr – Koonda – Libuše... celý text

Přidat komentář

lenkaabooks
02.11.2020 4 z 5

Rozhovory s Čechy různého věku a povolání, žijící v odlišných koutech Francie. O tom, proč zrovna Francie, rozdíly kulturní i společenské, problémy pracovní i rodinné. Byly to zajímavé postřehy. A jen tak namátkou, snad všichni dotazovaní se shodli na nesrovnatelné kvalitě jídla a to ve prospěch Francie.

Zenithgirl
03.01.2020 5 z 5

Zajímavé rozhovory, každý naprosto odlišný a přesto se v lecčems shodují aneb jak vidí Francouze Češi žijící ve Francii a jak vnímají ČR. Určitě doporučuji pro každého, kdo se zajímá o jiné kultury. Obvzlášť při návštěvě Francie dostává kniha nový rozměr.


Honza89
27.11.2019 5 z 5

Kniha mě zaujala tématem a anotací, když jsem však po doručení zjistil, že příběhy jsou sepsány formou rozhovorů, byl jsem dost zklamaný. A u prvního příběhu už jsem skoro lámal hůl, protože mi připadal málo obsáhlý. Nakonec jsem ale svůj pohled přehodnotil a s knížkou byl moc spokojený. Byla originální, zábavná, rozhovory byly různorodé a výborně se četly. Stylistiku obzvlášť oceňuji, protože u rozhovorů to bývá kámen úrazu. Za mě dobrá práce a pochvala pro autorku.

Štítky knihy

rozhovory Francie Češi v zahraničí

Autorovy další knížky

2019  90%Bez práce nejsou bagety aneb Jak Češi žijí ve Francii
2017  74%Chtěj Marsej
2023  74%Přístav
2023  80%Malá Strana ještě žije

Kniha Bez práce nejsou bagety aneb Jak Češi žijí ve Francii je v

Právě čtených2x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst37x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x