Bez frází 3

Bez frází 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457617/bmid_bez-frazi-3-96V-457617.jpg 5 25 6

Bez frází série

< 3. díl >

Další porce inspirace od sportovních osobností. Třetí kniha Bez frází přináší jako exkluzivní titulní příběh vyprávění fotbalové legendy Petra Čecha. Někdejší nejlepší brankář světa nechává nahlédnout do svého maximalistického uvažování, přibližuje svůj přístup k řešení zadaných úkolů a vysvětluje, proč nemá rád přezdívku Mr. Perfect i proč mu nevadí být jiný než ostatní. Bez frází je prostor, kde sportovci předávají své životní zkušenosti pomocí příběhů vyprávěných jejich vlastními slovy. Sami se nemusíte zrovna pokoušet o vrcholovou kariéru, tyto příběhy se především dotýkají samotné cesty životem, jedno v jakých kulisách. Sport je ovšem nekonečná zásobárna inspirace a i ti nejúspěšnější kdysi stáli na úplném začátku a museli si odpovědět, jak dál. A protože i oni jsou lidé se všedními starostmi. V knize si přečtete i příběhy (a jejich dovětky mapující, co se s jednotlivými osobnostmi dělo od vydání příběhu na webu Bez frází) těchto sportovců: Michal Broš, Petr Hubáček, Michal Jordán, Pavel Kašný, Joel Kayamba, Petr Korbel, Libor Kozák, Rudolf Kraj, Tereza Martincová, Jan Morávek, Michal Navrátil, Karel Nocar, Pavel Patera, Eva Samková, Martin Semerád, Vojtěch Sommer, Roman Staša, Radomír Šimůnek, Lubor Tesař, Tomáš Vaclík. I tentokrát všechny s nezaměnitelným citem zachytila fotografka Jana Mensatorová, tvůrkyně vizuální identity Bez frází.... celý text

Přidat komentář

Kučí84
16.03.2023 5 z 5

Naprosto skvele napsana kniha. Pribehy znamych sportovcu, ktere Vas pohlti a zaroven Vas muzou motivovat.. uz se tesim na dalsi dily :-)

Crimble
14.02.2023 5 z 5

Tahle mi ze série přinesla nejvíce zajímavých, někdy strhujících příběhů. Šimůnek, Kozák, Korbel, Kayamba, Martincová, Nocar (nejen oni). Vynikající!


Jack93
11.01.2022 5 z 5

Úžasné, inspirativní a nesmírně obohacující čtení! Tak lze ve stručnosti shrnout třetí knižní vydání Bez frází (které pro mě bylo premiérou). Každý z 21 příběhů je unikátní. Je až s podivem, kolik různých životních cest existuje. Když vás odbourá jeden příběh, říkáte si, že ten další už vás ani nemůže překvapit. A ejhle, vše je jinak! A jen se divíte, jak je to možné... Popravdě řečeno, množství životních cest/osudů je nekonečné. Projekt Bez frází to dokazuje neustále. A ať už jste sportovcem či nikoli, Bez frází mě utvrdilo v tom, že každý z nás je v něčem výjimečný. Už jen svou vlastní cestou. Navíc je skvělé, že ač se jedná o sportovce, jejich příběh je aplikovatelný i na naše každodenní životní situace.
Jakožto velký fotbalový a hokejový fanoušek (a novinář), jsem se nejvíc těšil na příběhy z tohoto prostředí. Ale upřímně mě nadchly naprosto všechny. Petr Čech, Eva Samková, Martin Semerád, Radomír Šimůnek, Petr Hubáček, Tomáš Vaclík, Karel Nocar... Ale ne, nemá cenu dál vypisovat, protože bych musel zmínit všechny sportovce.
Oceňuju dovětky, díky kterým se člověk dozvěděl, jak to šlo se sportovci dál. A snad ani nemá cenu zmiňovat celkový náhled za kulisy. Už teď si jdu pro zbylá knižní vydání, jelikož se přiznám, že přímo z webu si přečtu tak jeden příběh za rok, jelikož na mobilu nebo tabletu mě tak dlouhé čtení (v kladném slova smyslu) nebaví moc číst. Avšak v knižní podobě? Panečku, to je jiné kafe! Projekt Bez frází je zkrátka dokonalost sama!

Ruzaaa
27.12.2021 5 z 5

Třetí díl mi přišel ještě lepší než druhý. Možná i proto, že dává prostor i méně známým sportovcům ale s velmi zajímavými příběhy. A co si odnáším ze čtení Bez frází? Že ve sportu nejde nic obcházet a flákat, protože pak to nikam nedotahnete. A že být profesionálním sportovcem není jen to pozlátko, co všichni vidíme na první pohled.

ElikaS
23.08.2021 4 z 5

Celý projekt Bez frází mě baví. Tento díl mi přišel opravdu zajímavý, protože se z velké části věnoval různým kolikrát dost drsným životním příběhům sportovců, o kterých se toho moc neví. Ale i přesto jsme se i v tomto díle dověděli, jak asi uvažuje opravdu úspěšný sportovec.

Ivaiva
05.02.2021 5 z 5

Projekt Bez frází se neomrzí. Člověk by si mohl říct, že třetím dílem se některé příběhy či zážitky začnou opakovat, ale vůbec ne. Každý je unikát. Zpovědi některých sportovců ve mě budou rezonovat ještě hodně dlouho. Těším se na další díly.

Autoři knihy

František Prachař
česká, 1983

Kniha Bez frází 3 je v

Právě čtených2x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce21x
Chystám se číst8x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x