Benátky v zimě

Benátky v zimě https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146683/mid_benatky-v-zime-dze-146683.png 4 21 4

Helena prchla z Paříže před sobeckým přítelem a v lásce k Lassnerovi nalézá nový vztah životu. Benátky jsou pro ni nejkrásnějším útočištěm. Lassner, který v Miláně při atentátu na soudce Scabiu náhodně zachytil objektivem jeho vraha, je zahrnován telefonickými výhružkami a vážně ohrožen na životě.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ,
Originální název:

Venise en hiver , 1971


více info...

Přidat komentář

bosorka
07.06.2018 3 z 5

Zajímavá sonda do divokého italského období, zajímavá mimo jiné i proto, že si autor vybral Benátky v zimě, jak je asi málokdo zná, deštivé, pochmurné, ale i tak nabízející útočiště. Četlo se to docela hezky, rychle mě vtáhlo, ale asi jsem čekala trochu větší pnutí, větší zvraty. Vše bylo jen tak nahrubo nahozeno a nedočištěno. Milostná linka byla vlastně nemastná neslaná, ani jednomu z milenců jsem to poblouznění moc nevěřila. Teroristické akce bych si zase představovala zásadnější, s větším vlivem na okolí, takhle jen tak šuměly okolo. Nejzajímavější mi přišel vztah Heleny s Andrém, vztah pasivní mladé ženy s namyšleným mužem, kterého i jen představa, že by se mu mohla žena malinko vzepřít, neskutečně dráždí. Pěkný byl i popis Benátek skrze fotoaparát jednoho z hrdinů. Celkově to nebylo špatné, ale něco tomu chybělo.
PS: Zapůjčeno z knihovničky na Florenci, když jsem si jednou zapomněla vzít na cestu z práce knihu.

Schamila
04.02.2018 4 z 5

Hodně zajímavý příběh, hezky se to četlo s napětím, jak vše skončí. Zajímavé - jak skloubit atentátníky s láskou v Benátkách. Hlavní hrdinka mi sice šíleně pila krev svojí naivitou, ale asi to byl autorům záměr. Pro mne příjemné čtení.


HanKasp
14.01.2017 4 z 5

Romantický příběh odehrávající se v Benátkách s detektivním nádechem, resp. nádechem teroristických útoků. Nicméně, kdo by v knize čekal rozuzlení úvodní vraždy a zakončení této linie táhnoucí se celou knihou, úplně se jí nedočká. Proto milovníky detektivek informuji, není to kniha úplně pro vás.

Na druhé straně se nejedná o klasickou love story vystřiženou jak od Danielle Steel, nebo Nory Roberts. Zamýšlela jsem se nad tím, zda by kniha nepomohla mnoha ženám, které ve vztazích zažívají příkoří, jsou ponižovány, je jim snižováno sebevědomí, nebo jsou dokonce bity. Mohla by být do jisté míry návodem, že se nemají bát svého muže opustit, že život mohou strávit i s člověkem, co si je bude vážit.

Pro milovníky Benátek, v knize jsou zmíněny místa - Benátky, jejich piazetta, cally, místní čtvrti, cesty vaporettem, okolní ostrovy. Pokud snad očekáváte, že si užijete popis zimních Benátek, budete také spíše zklamaní.

Na přebalu knihy je uvedeno, že byla kniha oceněná francouzskou kritikou za jeden z nejkrásnějších Roblesových románů. Nedokáži to posoudit, jeho jiná díla jsem nečetla. Nicméně musím dodat, že zpočátku jsem měla problém se vyznat ve jménech a zabrat se do děje knihy mi dělalo obtíže. Po jejich překonání už se kniha četla snadno. Nicméně hloubku jsem v ní nenašla. Přesto jako určitá oddechovka za přečtení stojí.

milan.krimsky
29.06.2016 5 z 5

Romantika nejen pro ženy se spoustou akčních prvků z prostředí centra Benátek i pro ty co se chystají navštívit toto město