Běhej, mami, běhej

Běhej, mami, běhej https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410670/bmid_behej-mami-behej-D7Y-410670.jpg 4 8 2

Doplněno o tipy a oblíbené tratě autorek pořadu Kilák Kniha Běhej, mami, běhej nabízí jednoduchý návod, jak začít s běháním od úplně prvních krůčků po první ultramaraton. Dozvíte se: Jak běhání začlenit do vašeho rušného života a nezbláznit se Jak se vyznat ve všem tom vybavení? Co skutečně potřebujete, vymoženosti, bez kterých se obejdete (ale stejně byste si je měly pořídit), a čeho se rozhodně zbavit a co nedělat Jak předcházet zraněním a nemocem A mnoho dalších tipů založených na skutečných zkušenostech členek komunity Run Mummy Run. České vydání je navíc doplněné o tipy a oblíbené tratě Báry Hlaváčkové a Terezy Tobiášové z talkshow v běhu Kilák.... celý text

Sport Zdraví
Vydáno: , Práh
Originální název:

Run Mummy Run , 2018


více info...

Přidat komentář

hana1070
29.12.2019 3 z 5

Dozvíte se, proč běhat a jak začlenit běhání do programu, jak zapojit děti, partnera i psa. Prostor je věnován technickému vybavení, vše je ale vysvětleno jednoduše a pozornost se zaměřuje na specifické části výstroje typu sportovní podprsenka. Zajímavá je kapitola o tom, jak se rozběhnout a pak se postupně zlepšovat – tj. používání indiánského běhu či využití osvědčených metod pro trénink pěti kilometrů. Tréninkové plány na 5, 10 km, půlmaraton a maraton budou rozhodně patřit k nejužitečnějším částem knihy. Čtenářky se dozví i o zdravém stravování, získají informace o tom, jak posilovat a předcházet tak zraněním, či odpovědi na výše uvedené citlivé a ryze ženské otázky.

České vydání knihy je doplněné o tipy moderátorek talkshow v běhu Kilák Báry Hlaváčkové a Terezy Tobiášové, jsou tu i odkazy na českou běžeckou komunitu, nicméně primárně je text určen hlavně anglosaskému publiku. A to je asi jediná výtka, kterou mám - nadužívání anglických termínů a britských reálií: jeffování, trénink c25k, ceny v librách a odkazy na populární britské běžecké podniky, které česká běžkyně moc nevyužije.

Eorin
17.12.2019 3 z 5

Byly chvíle, kdy bych dala knize víc hvězd a pak naopak chvíle, kdy bych se přemlouvala k jedné jediné.. Celé to je takové jako na houpačce, působí to na mě nekontinuálně, strašně na přeskáčku, navíc proloženo facebookovými statusy "maminek-běžkyní", kterých je tam už opravdu zbytečně moc a říkám si - škoda papíru. Stejně jako zbytečně moc opakování, že existuje FB komunita..
Navíc, pro české prostředí je kniha místy zavádějící, resp. je tam spousta tipů na běhání v Anglii - tratě, běžecké skupiny a parky.. Takže pro českou ženu žijící v ČR je to prostě o ničem. Sem tam se nachází dobrý tip, ale celkově existují daleko lepší a ucelenější knihy o běhání.
Nedoporučuji..


Štítky knihy

běhání, běh

Autoři knihy

Kniha Běhej, mami, běhej je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce6x
Chystám se číst11x