Zaslepení

Zaslepení https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497289/bmid_zaslepeni-qC7-497289.jpeg 4 24 6

Beatrice Farkasová série

1. díl

Thriller ze švédského finančního světa, inspirovaný skutečnými událostmi. Peder af Rooth tráví s manželkou a přáteli víkend na venkově, kde jej zastihne telefonát, který mu převrátí život vzhůru nohama: Stockholmské obchodní bance, v níž působí jako generální ředitel, hrozí nenadálý bankrot. O několik hodin později sedí Peder i se ženou v soukromém letadle a míří do Stockholmu, kde začíná dramatický boj o záchranu banky. Svérázná finanční reportérka Beatrice Farkasová dostane tip, jehož zveřejnění by mohlo banku položit už dávno. Po několik měsíců svádí boj o informace s nejmocnějšími finančníky v zemi. Ani ve snu by ji však nenapadlo, jak dalekosáhlé následky bude její pátrání mít. Jedné noci ji probudí telefon. Bývalý obchodník banky, její nejslibnější zdroj, vypadl z balkonu svého bytu. Bulvár úmrtí označí za sebevraždu, avšak Beatrice je přesvědčená o tom, že jeho smrt si někdo přál. Někdo, kdo ho chtěl zastavit. Carolina Neurathová (nar. 1985) je finanční reportérka a ekonomická žurnalistka švédského deníku Svenska Dagbladet. Za svou investigativní práci v oblasti bankovnictví a finančnictví získala několik novinářských ocenění a vydobyla si pozornost čtenářů i za hranicemi Švédska. Je autorkou dvou reportážních knih, Zaslepení (2016) je její románový debut.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Fartblinda , 2016


více info...

Přidat komentář

DvěTéčka
23.05.2021 3 z 5

Ale jo dalo se, ale znám i lepší knížky.

Dubin3k
30.12.2020 5 z 5

Pěkně napsaná knížka, dobře se četla. Nikdy jsem nečetl nic z finančního světa a tohle mě hodně překvapilo, opravdu dobře napsané a se zajímavým námětem.


kuky921
18.08.2019 4 z 5

Knížka se pěkně čte, tunelování v nejvyšších kruzích. Jen je škoda, že ve skutečnosti ten trest tak rychle nepřichází.

kirkpatrick
23.04.2018 5 z 5

Velmi zajímavý thriller tentokráte z finančního světa, kdy se ze špatných obchodů hroutí velká švédská banka a jaký to má dopad na samotné finančníky a dále na zaměstnance banky. Tato kniha by se dala doporučit jako doplňková četba pro finanční gramotnost, zvláště v dnešní době, kdy se z televize valí reklamy na finanční půjčky, ale kdo je schopen splácet se tolik neřeší.

ReziEngli
19.11.2017 3 z 5

Moc mě to nenadchlo, asi na to nebyla ta správná nálada. Ale četla jsem i lepší thrillery.

mike_morphine
22.10.2017 5 z 5

Kde začíná a kde končí morálka? Kde je ta hrana za kterou už by člověk neměl jít? Co byste udělali pro záchranu své rodiny? Jak se dostat z pasti do které jste se sami zahnali? Napínavé, autentické, zábavné - pět hvězdiček!