Beatová poezie

Beatová poezie https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143293/beatova-poezie-143293.jpg 4 20 4

BEATová poezie - autorů žijících hrajících. Výbor jednapadesáti nejznámějších písňových textů hvězd českého bigbeatu, ve kterých jsou obsaženy životní pocity české beatové generace - láska i zoufalství, naději i deziluze, opojení i vystřízlivění. Najdete zde texty od autorů zvučných jmen jako například Filip Topol, Lou Fanánek Hagen, Marek Eben, Ivan Hlas, Dan Bárta, Marek Brodský či Vladimír Mišík. Vybrali a uspořádali Kateřina Vondráčková a Ondřej Volek.... celý text

Vydáno: , Albatros (ČR)
více info...

Přidat komentář

vlkcz
22.06.2022 5 z 5

Vybrat padesátku textů, byť omezených na autory žijící a hrající (v době vydání, dneska už to bohužel u Filipa Topola neplatí), je těžký úkol a výsledek bude vždy do značné míry subjektivní. Navíc, když do toho, podle editorů výběru, zasahovali sami autoři textů. Nutno ale uznat, že se podařilo sestavit velice zajímavý soubor textů, které překvapivě obstojí i bez hudebního doprovodu.
Velké poděkování patří Albatrosu za to, že se do vydání podobného titulu vůbec pustil, protože vydělat na něm nemohl. Nejenom kvůli omezenému publiku, ale hlavně kvůli neskutečné grafické úpravě. Ta je opravdu vymazlená. A tím nemyslím jen ilustrace Marka Brodského, ale hlavně úpravu z pohledu různých fontů, stínových efektů a podobně. To muselo stát nejen spoustu peněz, ale i práce.
Fantazie.

jiri77
16.10.2020 4 z 5

Rozmanitý výběr beatová poezie ,nebo spíše textů písní naší hudební scény. Některé písně jsem vůbec neznal a nakonec mě i oslovili. Takže nakonec přečtení této knihy, bylo pro mě přínosem.
Kniha je i pěkně graficky upravena.


mahdal
28.09.2020 3 z 5

Různorodý výběr poezie...možná až moc. Bylo by zajímavé číst knihu s takovýmto tématem, kdyby byla mnohem více systematičtěji uspořádána (vývojově, tematicky apod.). Určitě by sbírce neuškodil také obsáhlejší doslov, který by mnohé pohnutky k výběru té nebo té písně (básně) vysvětloval. Editoři mohli mnohem více zapracovat.
Co se mi však líbilo, byla nápaditost grafické stránky, myslím, že sbírku celkově doplňovala.

Beltrix
23.01.2017 3 z 5

Rozhodně zajímavý a různorodý výběr naší beatové poezie.