Baťa - švec, který dobyl světa

Baťa - švec, který dobyl světa https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314846/mid_bata-svec-ktery-dobyl-sveta-okK-314846.jpg 4 26 5

V roce 1876 se v malé ševcovské dílně za zlínským kostelem narodil Antonínu Baťovi syn Tomáš. Nikdo tehdy nemohl tušit, že na svět právě přišel jeden z nejvýznamnějších českých průmyslníků, který během svého života vytvoří významné obuvnické impérium a vymyslí do dnešních dnů nepřekonané manažerské a motivační postupy. Nikdo také tehdy nevěděl, že Tomáš Baťa později rodný Zlín přemění z malého pětitisícového městečka na dynamické průmyslové centrum východní Moravy plné nádherných ukázek moderní architektury. Bohužel jeho osoba je dnes opředena velkým množstvím falešných mýtů, na kterých se podepsalo nejen čtyřicet let totalitních lží, ale i následující dvacetileté bezkritické uctívání. Skutečný obraz významného podnikatele nezkreslený časem a propagandou přináší jeho současník Evžen Erdély ve své knize Baťa, švec, který dobyl světa.... celý text

Přidat komentář

janulka1310
07.12.2022 4 z 5

Baťa byl prostě génius. Aspoň já si to myslím :) Je to moje druhá kniha o rodu Baťů a určitě ne poslední. Chystám se na další, protože si myslím, že příběh jejich rodiny je prostě obdivuhodný.

embi
28.12.2021 5 z 5

Díky čtenářské výzvě jsem se opět dostala ke knize, po které bych jindy okem ani nezavadila. Byla by to škoda. S klidným svědomím mohu prohlásit, že to byla nejzajímavější kniha letošního roku.


zuza.floderova
09.11.2014 5 z 5

Velice dobře napsaná kniha. Nejdříve jsem si v ní chtěla jen nají informace, které jsem potřebovala do Ekonomie, ale nakonec jsem ji zhltla celou. Moc hezká, opravdu. :)

ŽabákDokvákal
15.05.2014 4 z 5

Zajímavá kniha, která stojí za přečtení. Nicméně pokud se zajímáte o život a životní dílo pana Bati, tak doporučuji nejprve si přečíst knihu "Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše" od pana Miroslava Ivanova, která je mnohem detailnější. Až teprve potom bych doporučoval přečíst si tuto knížečku, jako takový doplněk.

rakytnik
08.02.2013 4 z 5

Mám pocit, že máme strašně krátkou paměť.
To co Baťa budoval takřka holýma rukama a dotáhl k dokonalosti, jako kdybychom zapomněli a zase objevovali zdlouhavě metodou pokus omyl.
Jeho životní příběh je neskutečný škoda jen, že máme tak krátkou paměť.

Autorovy knížky

Evžen Erdély
slovenská, 1890 - 1969
2013  83%Baťa - švec, který dobyl světa

Kniha Baťa - švec, který dobyl světa je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x