Barvy- otevři okénko

Barvy- otevři okénko https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231663/mid_barvy-otevri-okenko-231663.jpg 5 8 3

Kartonové listy s odklápěcími okénky v pevné vazbě. Leporelo pro nejmenší s otevíracími okénky. Otevřete okénka a naučte vaše dítě základní barvy, počítat věci, dávat je dohromady, počítat do 5 a mnoho dalšího. Jaké jsou základní barvy? Podívej se pod okénko! Odklop okénko a podívej se, kdo se veze v růžovém vagonu barevného vláčku! Podívej se za stromy, jakou barvu mají zvířátka, která se tam schovávají? Najdi schované hračky v obchodě. Kolik jich je? Tato zábavná interaktivní knížka s více než 60 otevíracími okénky obsahuje ještě spoustu dalších zábavných cvičení, která pomáhají dětem naučit se poznávat barvy, pojmenovávat věci, dávat je dohromady a počítat do 5. Děti, které ještě neumějí číst, si o nich mohou alespoň popovídat.... celý text

Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Usborne lift and flap colours


více info...

Přidat komentář

Péťa Z.
01.01.2023 5 z 5

Kniha podněcuje k vyhledávání a poznávání barev.
Dítě už by mělo mít o barvách povědomí, je tudíž vhodnější pro starší děti (cca od dvou let), které knížkou nebudou jen listovat a prohlížet ji, ale vydrží u ní pracovat.
Naše Adélka má moc ráda úkoly, které v knize plní.

Pěkná je dvoustránka Počítání barev, kde dítě hledá daný počet barevných hraček mezi zaplněnými regály v hračkářství. Rozlišuje světlé a tmavé odstíny barev (např. tři tmavě modré míče).

Mně se líbí taky dvoustránka Jak opice míchají barvy.
Jaká barva vzniká po smíchání žluté, červené, modré a zelené? Nakoukni pod okénko. :⁠-⁠)

Kniha je moc pěkně strukturovaná.

Nejprve odkrýváme stejně barevná okénka stejně barevných květin, dále dítě hádá, jaké zvíře se skrývá v tom kterém barevném vagónu (vykukuje vždy jen malá část zvířete), pak vyhledává nevybarvená zvířátka a další obrázky z lesa a má barvy těchto obrázků pod okénky pojmenovat.

Dalším úkolem je najít k barevným rybám pod okénky tučňáka se stejně barevným motýlkem kolem krku.
V rušném městě hledáme konkrétní barevné dopravní prostředky a na poslední dvoustránce pátráme například po fialovočerné šále nebo zelenomodrých pruhovaných botách.

Úkoly se tedy ztěžují a zaměstnávají tak dětský mozek.
Opravdu povedená knížka nejen k prohlížení, ale k učení a k zábavě.

Briv
07.10.2020 5 z 5

* Máme ji půjčenou z knihovny i když původně jsem chtěla jinou. Měla jsem v plánu nějakou koupit, ale v knihkupectví jich moc nebylo a naslepo objednávat přes internet jsem nechtěla. Tahle, si myslím, že je určena už pro trošku starší děti, které už nějaké povědomí o barvách mají, ale je moc pěkná. Syn si v ní rád listuje, odklápí obrázky, moc se mu líbí ilustrace. Ikdyž místo barev se tady "seznámil" třeba s robotem :). Nejraději má stránku s obchodem, kde jeden je. Určitě je to knížka nadčasová, syn i v roce a půl si s ní krásně vyhraje. Doporučuji.


zuzi1162
11.01.2016 5 z 5

Opět další krásná kniha, kterou vydavatelství Svojtka převzalo od britského Usbornu. Jejich knihy jsou dělané s citem pro dítě.