Banán: Podivuhodná cesta Bruna Banána z plantáže až do koše

Banán: Podivuhodná cesta Bruna Banána z plantáže až do koše https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376953/bmid_banan-podivuhodna-cesta-bruna-banan-u3L-376953.jpeg 4 25 9

Víš, jak dlouhou cestu musí urazit banán, než ho dostaneš ke svačině? Bruno je velmi zcestovalý banán. Narodil se na slunné plantáži a utrhli ho, když byl ještě zelený. Na lodi se bál tmy, musel překonat mořskou nemoc a nedostatek místa, aby nakonec… skončil v koši. Nebo ne? Příběh dopadne tak, jak rozhodneš.

Vydáno: , Albatros (ČR)
více info...

Přidat komentář

broskev28
02.02.2022 5 z 5

Milé malé překvapení: krásně barevné, docela dobrodružné a přitom výchovné!

lucakuca
19.11.2021 4 z 5

Zajímavá cesta Bruna Banána. Ale číst tuto kníhu dětem, bylo pro mne utrpení. Tuhle knihu nemůžu číst jako dospělá! Narážím na samé dvojsmysly.
"Strašně se na mě mačkají další banáni. Kolem samé barvy a pěkně teplo. Mám co pít... Zežloutneme spolu! No fuj, někdo mě osahává... tlačí se na mě dlouhá nažloutlá šiška a hnědá chlupatá skorokoule... Hups a hop. Skok a skok.... :-) :-) :-) Ale pro děti dobrý


Barabora
03.04.2021 3 z 5

Celkem dobrá knížka, ale málo čtení?:(

Natique
16.07.2020 5 z 5

Nám se kniha moc líbila. Doporučuji!

TerJac
04.03.2020 5 z 5

Moc povedené. Takových knih by pro děti mělo vznikat více. Je (bohužel) i dost dospělých, kteří si při vyhazování jídla neuvědomují, kolik námahy buďto stojí za jeho vypěstováním či vytvořením. Kniha jasně poukazuje na to, jak si i mnohé děti neváží toho, že tu příležitost sníst ovoce mají.

Osice
08.11.2019 5 z 5

Další dceřin objev. Když jsem knížku poprvé uviděla, tak jsem si v duchu říkala, že to bude nějaká blbost:-), ale není.

Knížka obsahuje "spoustu" informací o banánech. Např. jsem se dozvěděla, že banánovník má nádherný květ pod trsem banánů.

A příběh? Bruno banán už se nemůže dočkat, až zežloutne... "Mám tolik plánů, co podniknu, až dozraju." Banánový snílek mi je hodně sympatický:-)

Dcera se s manželem bavili tím, že vymýšleli jména pro ostatní banány v trsu. A že jich tam je:-)

Biance
23.03.2019 4 z 5

Milá knížečka, která se mé 4-leté dcerce moc líbila.

Lodestar
02.05.2018 4 z 5

Hlavní postavou téhle dětské knihy je Bruno Banán. (Prvňáčci zvládnou přečíst sami.) Obrázková kniha s minimem textu popisuje jeho cestu z Karibiku, kde vyrostl, až do školního svačinového boxu a ještě dál. Bystré oko postřehne i zajímavé faktické informace (popis stavby banánovníku). Banán komentuje svou cestu lodí i dalšími dopravními prostředky, někdy je dobré vysuzovat (např. popis děje v obchodě: "...a škub, letím do velké kovové krabice na kolečkách. Píp. Píp.") No a dva závěry, ze kterých si může čtenář vybrat, taky vybízejí k rozklíčování. Může to být obyčejný příběh, pokud se ale ponoříte s dětmi do vyjasňování náznačeného, nabízí i příležitosti k rozvoji čtenářských strategií.

bibi.r
16.04.2018 3 z 5

Taková malá milá knížečka.