Bajky

Bajky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507902/bmid_bajky-VSP-507902.jpg 5 2 2

Tyto bajky jsou novodobé a tematicky pestré. Jsou bohatě ilustrované a určené pro čtenáře od 9 - 99 let. Krátké příběhy jsou o rodině, povoláních, vztazích, o ochraně naší i exotické přírody a o principech dobra a zla. Někdy popisují také zajímavé historické události či postavy, např. sourozence Veverovy, svatého Františka. Mnohdy se jedná o naučné až odborné bajky, nebo jsou otevírána vážná etická témata. Proto jde o knihu ideálně k rodinnému čtení.... celý text

Přidat komentář

8422
18.02.2023 5 z 5

Jak milé, jak moudré a jak pěkné. Jsem Lucčin fanda, jinak bych se asi ke knize nedostal. Příběhy jsou plné myšlenek o humanismu, o ochraně přírody a udržitelnosti světa. Kniha se nejen čte, ale i prohlíží, je to jedinečný autorský počin. Lucka krásně maluje. Texty nejsou složité, můžete je číst dětem a pak s nimi o těch tématech mluvit. Ano, tak to Lucka myslela, neříká jak to má být, ale pojďme přemýšlet o tom, jak se toho zúčastnit. Když jsem knihu přečetl, šel jsem ji uložit do knihovny. Přemýšlím, kam ji zasunout. Uviděl jsem tam knihu od Jana Wericha Deoduši. Bajky jsem umístil hned vedle ní. Tam patří.

PFP
17.01.2023 5 z 5

Skvěle napsané bajky k naší současnosti a ne tak dávné minulosti. Pro děti, ale i jako dospělák jsem si je s chutí přečetla. A jako mega třešnička na dortu autorské ilustrace, ke každé bajce jedna. Nádhera.


Štítky knihy

bajky zvířata, fauna

Autorovy knížky

Lucie Barošová
česká, 1979
2022  100%Bajky

Kniha Bajky je v

Přečtených2x