Azurový vítr

Azurový vítr https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13080/bmid_azurovy-vitr-8sK-13080.jpg 4 17 2

Azury série

1. díl >

Romanticko-historický román z období vlády franského krále Karla Velikého líčí příběh krásné šlechtičny a mladého hraběte. Hrdinkou je dcera barona, který vlastní rozlehlý dvorec v Akvitánii. Proti své vůli je zasnoubena s jeho správcem a majitelem sousedního dvorce. Život všech naruší příjezd císařovy "mise dominici" bdící nad vybíráním daní ve franské říši. Též s ní jede biskup de Cloche. Protože je nemocný, cestu přeruší a ubytují se u barona. Do jeho krásné dcery se zamiluje mladý hrabě - biskupův pobočník. I ona jeho city opětuje. Mladík chce požádat o její ruku, ale zjistí, že urozená dívka je již zaslibena správci. Proto když vyjde najevo, že se na úkor barona obohacoval z peněz na daně, domnívá se, že k získání jeho vyvolené už nic nebrání. Jenže ten z vězení uteče, šlechtičnu unese a prodá do otroctví. Hrabě je odhodlán udělat pro její záchranu vše. Slušně napsaný román, v němž autorka prokazuje dobré historické znalosti a dost reálně dokáže vykreslit středověkou syrovost a drsnost.... celý text

Přidat komentář

moudivlacek
04.08.2020 4 z 5

Hezký příběh z dob Francké říše, kde se setkáváme s hlavními hrdiny příběhu. Sotva mladý hrabě spatří svou lásku a získá její srdce, záhy o ni přichází, a vypadá to, že navždy. Ale on se rozhodne bojovat proti osudu i proti vzdálenému světu - princi, chálifovi a jejich harému.
Nepřátele hraběte dostihne jejich spravedlivý osud. A hlavní hrdinka, která díky lásce ve svém srdci a milosti od nečekaných přežije, se setkává se svou láskou. A šťastná není jen ona, ale i jiná srdce.

Ivetaa
19.02.2019

Hezký a čtivý román odehrávající se na pozadí historických událostí v hlubokém středověku.


Autorovy další knížky

2004  93%Azurové slunce
1999  81%Smaragdová touha
2003  84%Azurová hvězda
2002  74%Azurový vítr
2003  85%Azurové obzory

Kniha Azurový vítr je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce64x
Chystám se číst16x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x