Atlas lidského těla

Atlas lidského těla https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140206/bmid_atlas-lidskeho-tela-140206.jpg 4 4 1

Až rozložíte ohromné stránky tohoto neobvyklého atlasu, ponořte se do nitra toho úžasného ústrojí, jakým je lidské tělo. Ohromující fotografie získané díky nejnovějším zobrazovacím technologiím v medicíně vám odhalí fungování a tajemství mozku, nervového systému, krevního oběhu, trávení, pohlavního ústrojí, vývoje plodu… Každý orgán a každá životní funkce jsou nejprve, prostřednictvím obrázků a schémat, představeny jako systém, poté odhalíte, jak fungují v mikroskopickém měřítku, tedy měřítku lidskému oku nedostupnému, které nám může zprostředkovat jen věda! Tato kniha umožní každému členu rodiny učinit překvapující objevy a proniknout k tajemství života.... celý text

Přidat komentář

bytost
30.08.2016 5 z 5

Patoložka, která nás vyučovala, nám nákup této knihy doporučila s vědomím, že i laik se s její pomocí může po určité době dost dobře orientovat v tom, jak jeho tělo funguje. Kniha má rozměru 27 x 29 cm a výška 3,5 cm. Má sice jen 140 stran, ale každá z nich se dá směrem ven rozložit a obsahuje velké množství fotografického materiálu s úžasným popisem, tak že čteme reálně 280 stran...:-)
,,Tento atlas chce při pozorování lidského života vzbudit něco, co nelze popsat: dojetí a úžas. Uspořádání svazku tedy odpovídá ,,životní,, dráze, začíná buňkou, pokračuje narozením člověka, dále ukazuje jak život probíhá v celém těle a jak navazuje spojení s vnějším světem skrze pět smyslů. Fotografie možná sdělují krásu lidského těla lépe než slova: jen fotografie mohou vyvolat tak nitěrný a osobní dojem nad zázrakem života.,, Je to lepší než detektivka. Doporučuji.

Štítky knihy

lidské tělo

Autorovy další knížky

2006  85%Atlas lidského těla
2007  80%Atlas vědy a techniky