Atlas druhé světové války

Atlas druhé světové války https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69053/atlas-druhe-svetove-valky-69053.jpg 4 28 6

Fakta o bojových střetnutích největší války v historii. Téměř 250 barevných map nejvýznamnějších operací a bitev i unikátních dobových fotografií z bojišť i ze zázemí. Rozhodující bitvy a operace druhé světové války: přepadení Polska, blesková válka v Evropě, Operace Barbarossa, boje o Atlantik, válka v severní Africe, boje na východní a zápádní frontě, válka v Tichomoří. Podrobný popis klíčových událostí na všech frontách druhé světové války.... celý text

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

Atlas of World War II. , 2004


více info...

Přidat komentář

Historikbohouš
30.01.2021 5 z 5

Opět další kniha která vám poví o 2 světové válce víc co jste možná ani nevědeli za mně opět o.k.

LordByron
12.09.2020 4 z 5

Skvelá kvalitka, ktorá pre laika pomerne obšírne zhrňuje prakticky všetky významné bitky a bojiská a neobchádza ani takú exotiku ako Japonské boje s Číňanmi.. Obrovské množstvo máp a čísel - skvelá práca. A šikne sa aj ľudom čo sa vo vojne vyznajú.


TitusPulo
01.05.2018 5 z 5

Nelze než doporučit. Je pěkně zpracovaná.

DarthSoren
26.02.2018 4 z 5

Dost podrobný atlas bitev a operací 2. světové války, díky kterému jsem si i já doplnil hodně informací. Obsahuje podrobné mapy a opisy bojů, tažení a střetů, nicméně některé mapky byly tak moc zahlcené šipkami, čárami a značkami, že se docela těžko četli. Když k tomu přidáte několik tiskových chyb (za které pravděpodobně nemůžou autoři, ale korektor), tak vám na konci vyjede výsledné hodnocení 4 hvězdiček.

Hospodyňka
21.02.2018 5 z 5

Šikovná kniha. Stojí mít po ruce při čtení jiných.

MartinezZ
18.05.2013 3 z 5

S podtitulem "Fakta o bojových střetnutích na všech frontách" jde o poměrně podrobné popisy jednotlivých tažení a významných bitev, které jsou popisovány nejen textem, ale hlavně obrovským množstvím celostránkových map s šipečkami, ikonkami a popisky pro přehlednost.

A proč tedy tak nízké hodnocení? U mě z více důvodů: Jednak ne všechny mapky mi přišly důležité (ale to je dost individuální), navíc jich bylo všude tolik, takže text byl dost "rozsekaný" a stále prokládaný mapkami, čímžto vznikaly situace, kdy byl text k mapě na jedné dvoustraně a mapka až na druhé, kde ale zase už byl popis jiného tažení nebo situace a někdy toto bylo až o dvě stránky jinde, což je v podstatě takhle v celé knize, takže takovéto řešení dost nabourává kontinuitu popisovaného a čteného. Většinou tak něco čtete a obracíte stránku em tam na vyobrazenou mapu. Vzhledem k tomu, že kniha je dost veliká (prostě atlas většího formátu A4) a těžká, nejedná se moc o čtivo "na cesty" :)

Horším faktem jest, že má kniha několik tiskových chyb (tedy alespoň moje verze), kdy se jedná jednak o překlepy (budiž), ale hlvně o to, že se v celé knize náhodně opakuje několik po sobě jdoucích stránek (93, 94, 95, 96, 89, 90, 91, 92...), což mě ve výsledku moc nebavilo - naštěstí nic nechybí, jen přebývá. I přesto, pokud chcete podrobné mapové popisky dění, včetně ne úplně známého asijského pozadí světového konfliktu, čtěte a zkoumejte mapičky :)

Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945) válečná tažení

Autoři knihy

David Jordan
americká
Andrew Wiest
americká, 1960

Kniha Atlas druhé světové války je v

Právě čtených2x
Přečtených32x
Doporučených3x
Knihotéce38x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x