Jak svést gardedámu

Jak svést gardedámu https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390966/bmid_jak-svest-gardedamu-4is-390966.jpg 4 11 11

Arrandaleovi série

1. díl >

Dokonce i takový prostopášník, jakým je Richard Arrandale, cítí, že jeho poslední sázka je hodně přes čáru. Přesto se jí zúčastní bez výčitek svědomí, ovšem pouze do chvíle, než se setká s gardedámou krásné mladé dědičky, která je předmětem sázky. Vdova Phyllida Tathamová je rozhodnuta chránit svoji nevlastní dceru před ziskuchtivými nápadníky, ale mezi nimi se objeví jeden, který, jak se zdá, se pokouší svést ne její dceru, ale ji. Může mu Phyllida věřit? (První část minisérie Arrandaleovi)... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

The Chaperon´s Seduction , 2015


více info...

Přidat komentář

vcielka
04.05.2020 4 z 5

Pekny pribeh. Ako dom to citala tak si hovorim, ze autorka tiahne k realistickejsiemu vyjadreniu vztahov a postupnemu zalaskovavaniu namiesto hop milujem ta od prvej chvile az za hrob. Samozrejme to prvotne ocarenie tam bolo. Paci sa mi postava nevlastnej dcery. Je taka ziva a uprimna a na svoj vek 17 rokov vyzrela, ze asi pohladam, ci aj o nej je nejaky samostatny pribeh

Mi--LADA
21.04.2020 4 z 5

Sympatická romantická knížka, milé postavy.
Harlekýnka má dvě hlavní postavy. Krásného Richarda se zkaženou pověstí, který se ovšem k našim hrdinkám chová jako vcelku solidní a sympatický gentleman a s dámami si jen občas decentně zahrává. :) Původně stál o atraktivní krásku Ellen, o níž se muži perou, ovšem začal si postupně všímat i její plaché, nejisté a nezkušené jen o málo starší nevlastní matky, nyní vdovy Phyllidy, která je trochu ňoumovitá, nezkušená, vzhledově nenápadná a citlivá gardedáma, jíž se atraktivní muž vždy líbil. Dokonce trochu žárlí na svojí jinak milovanou Ellen. Díky tomu je však mladá vdova i realističtější než dokonalé hrdinky bez chyb, kterým všechno padá samo do klína a nikdy nemají pocit studu nebo výčitky svědomí. Gardedáma není zlá, nemám ráda agresivní, "nezkrotné" a nevděčné hrdinky, které své nápadníky napadají, políčkují apod. a oni přesto tyto dračice kdovíproč musí pracně dobývat a zachraňovat je ze svízelných situací. Phyllida je alespoň normální. Některé její reakce jsou i uvěřitelné, někdy má zkrat a před okouzlujícím mužem se zachová až trapně nebo má chaos v emocích , takže skoro ze života.:)
A postava bystré, veselé, energické a společenské Ellen? Ta má svoje priority a chce pro svojí osamocenou "macešku", jak své nevlastní matce říká, dopřát jenom to nejlepší.
Harlekýnka, která se alespoň trochu snaží na určitých místech nepůsobit přehnaně naivně a přesto je to pohodovka.
Patří to mezi kvalitnější harlekýnky, příběh sice patří mezi pohádky, ale ty zdařilejší. Díky velkému věnu sváděné gardedámy Phyllidy a špatné finanční situaci Richarda vypadá její svět i uvěřitelněji, více ze života, i když milovníkovi samozřejmě ve vztahu nejde o peníze, ale především o srdce a skrytou vnitřní krásu zmíněných žen, prostě z jeho strany upřímná náklonnost. :)
Mohlo to být živěji napsáno, je to trochu sušší styl, jinak mě to jako celek příjemně překvapilo, navíc zde jsou vtipné a chvilkami i duchaplnější dialogy. Nejvíc se mi líbily části, kdy si hrdinka nebyla ničím jistá, pak to vzalo najednou prudký zvrat a víte, jak to v harlekýnkách chodí. To tápání je na tom vždycky to nejlepší.
Hodnoceno v rámci žánru - harlekýnky. Kdo je čte rád, konkrétně toto by neměl vynechat. Alespoň já tuto nenáročnou knížečku z edice doporučuju fanynkám historických milostných romancí. :)
Protože jsem se rozhodla, že na harlekýnky budu mít jiný metr než na klasické, nelaciné knihy, zvyšuji hodnocení a dávám jí v rámci harlekýnkovské řady dokonce 4,5 hvězdy (tedy jí řadím mezi top - nejlepší brožurky z trafiky:)).