Arlana a rytíř

Arlana a rytíř https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27789/bmid_arlana-a-rytir-d11-27789.jpg 4 31 7

Růže z Hawkstonu série

< 6. díl

Krásná mladá Irka Arlana z Cashelu je na útěku před nepřáteli svého otce. Během bloudění v uličkách Hastingsu potká lady Lilian, paní z Věže v růžích. Tak zavede osud temperamentní Irku do Hawkstonu, kde pracuje jako služebnice lady Lilian a kde nachází svůj nový domov. Když se Lilianin syn Bryan vrátí z křížové výpravy, je Arlana tímto rytířem zcela fascinována, navíc její city nezůstanou neopětovány. Bryana však obklopuje ponuré tajemství...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Dienerin des Rosenturms , 2007


více info...

Přidat komentář

vcielka
11.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Toto bola extra rýchla láska. Aj na autorku. Teda nie. Oprava. Na túto autorku asi nie. Má to vo zvyku. Príbeh pekný, ale má svoje nezrovnalosti. A teraz pozor, veľký SPOILER:
- keď sa Eustach vyspí v stane s Benignou, rozprávajú sa tam ako starí známy, čo toho veľa naplánovali.
-keď Denisa rozpráva príbeh, ako sa s Benignou zoznámili, hovorí o tom, že sa s ňou stretla až pri prepadnutí mesta križiakmi. Keďže Denisu predal Eustach, ktorý ju chcel využiť, Eustach Benignu nepoznal predtým. Denisa ďalej hovorí, že s Benignou sa teda stretla pri prepadnutí mesta, kedy i ona bola otrokyňou niekde a u niekoho, asi u vezíra, kto vie. Ale vedela, kde schováva šperky. Benigna sa s Denisou dá dokopy, počas chaosu teda idú ukradnúť tie šperky a schovajú sa pod prevrátené vozy, odkiaľ ich zachráni Richard, ktorý sa zamiluje do Benigny. Vezme ich so sebou. V Istambule ich nájde Eustach, ktorý spozná Denisu a chce od nej šperky, čo je divné, pretože nemôže vedieť, že ich má, keď ešte ani len nebola predaná a nestihla sa dostať do vezírovho háremu , aby zistila kde sa šperky nachádzajú. Takže Eustach zúri, chce od Denisy poklad, Benigna je toho svedkom, neskôr aj Richard, ktorého Eustach zabije. Z nejakého dôvodu Benigna povie Eustachovi, že tie šperky majú a že sa s ním podelí, ak teraz utečie pred prichádzajúcim Bryanom. Eustach teda odchádza z nejakého dôvodu neoblečený ako rytier. ˇ
-A vráťme sa k tomu stanu. V stane sa jasne rozprávajú o tom, že sú bývalí milenci. Ale ako mohli byť, keď sa videli len raz a len na chvíľu? Eustach by ani nemal poznať jej meno.
Za mňa v zápletke je knižka veľmi nedotiahnutá.
Láska Bryana a Arlany vzplanula zo sekundy na sekundu a pomilovali sa hneď ako sa ocitli osamote. Bryan z nejakého dôvodu si svojej matke liečiteľke nedl ošetriť zranenie na nohe, veď načo. Doteraz som ani nepochopila koľko má Riccarda rokov. Rok? Vedela chodiť, takže niečo cez rok? Arlana tam stále splietala, že by už mala v jej veku vedieť hovoriť. V predchadzajúcej knihe hovorí autorka, že Richard zomrel v júly 1099, v tejto knihe však ešte len 12. augusta 1099 dobil Richard s križiakmi Ascalon, takže zomrel až neskôr v Jeruzaleme. Pochybujem, že by Denisu predávali do háremu ako viditeľne tehotnú, takže musela byť len na ziačiatku tehotenstva, keďže Eustach ju zrejme znásilnil niekedy tesne predtým. Tehotenstvo trvá 3/4 roka. Takže aj keby otehotnela niekedy v júny/júly, dieťa by sa malo narodiť niekedy okolo februára 1100. Bryan s rodinkou dorazil 1.5.1101, takže dieťa mohlo mať asi 15 mesiacov. Naozaj sa Arlana zamýšľa nad tým, že už dávno malo vedieť hovoriť?

Jája92
27.01.2018 4 z 5

Závěrečný díl , co napsat, červená knihovna na každé stránce, ale četlo se to velmi dobře.


Lembac
27.10.2017 3 z 5

Prijemny zaver serie Ruze z Hawkstonu. Bryan toho ve svem zivote videl a zazil uz dost, kdyz potka krasnou a statecnou Arlanu. I pro ni nebyl zivot vzdy je prochazka ruzovou zahradou. Proto se neni cemu divit, kdyz se prave tato osamela srdce do sebe zamiluji. Milostny pribeh ze stredoveke Anglie je plny vasne a touhy, ale take ruznych politickych pletich a msty.

Nibiru
09.08.2016 5 z 5

Další díl série Růže z Hawkstone. Opět velmi poutavé vylíčení zprvu nešťastné lásky, navíc komplikované tím, že jeden z protagonistů je zadaný. Zajímavá zápletka, kdy se v této knize uzavírájí osudy dvou mužských přátel a hrdinů už z předchozího dílu, jednoho tragicky a toho druhého.... no to si přečtěte v knize, stojí to za to. Není to slaboduchý ani typicky přímočarý příběh, a podle mě knihy o rodině šlechticů Věže v růžích patří k nejzdařilejším, které autorka napsala.

Kamiliana
15.09.2014 3 z 5

Příběh celkem průměrný, jazykově i stylvoě. Nejvíce oceňuji faktické vsuvky z anglické historie o synech Viléma Dobyvatele.

VladkaBU
15.07.2013 5 z 5

Krásné čtení, krásný příběh. Škoda, že to nepokračovalo dál :-) Moc se mi knížka líbila

maryzka
03.06.2012 1 z 5

Tato kniha byla záhadná a opředená tajemství a trvalo hodně dlouho než se to rozpletlo .