Světy v plamenech

Světy v plamenech https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496268/bmid_svety-v-plamenech-OdB-496268.jpg 4 7 2

Archivy tajné války série

< 2. díl

Válečný požár se šíří. Britové i Němci povolávají do boje ty nejlepší ze svých řad - okultisty, mágy i kvantové fyziky. Velcí i malí chtějí z plamenů války ukout nový řád. Čechoslováci sní o vzkříšení své země. Tibetští lámové zas o prastarých tajemstvích. A Spojené státy i Sovětský svaz o velké příležitosti, která se zdá být na dosah, jen ji shrábnout. Požár zachvacuje jednu zemi za druhou. A nezastaví se na hranicích našeho světa!... celý text

Přidat komentář

SirChico
16.09.2023 3 z 5

Druhý díl Archivů Tajných Válek je trochu více všeho, co bylo dobré i špatné v prvním díle. Zase tu máme kratičké kapitolky, které skákají z osoby na osobu rychlostí blesku; roztahaný příběh, který se v druhém díle jenom natáhl do šířky a docela hutné atmosféry, hlavně ve snových světech. Jenomže konec je stále v nedohlednu a minimálně jedna další knížka nás asi čeká.

Přesto se mi to docela líbilo. Jde vidět, že autoři mají plán, a i když s tím epickým rozsahem trochu bojují a místo posouvání hlavního příběhu přidávají další a další příběhové linky. Snad se jim to podaří dotáhnout do konce a neskončí jako knižní série Hry o trůny. Pořád si ale myslím, že by to chtělo trochu více hloubku a jednotlivé kapitoly podstatně rozšířit. Už jenom ten příběh Silbersteina a Mania by vydal na celou knihu. Takový pěkný Lovecraftovský výlet peklem by si vážně zasloužil více místa.

Za mě to jsou solidní tři hvězdy, ale chtěl bych v příštím díle vidět trochu více posunu v ději. Nejenom další rozšíření o více hrdinů.

Eicherik
16.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl drží nastavenou laťku. Komu se líbil ten první, bude nejspíš spokojen i s tímhle. Já bych uvítal méně fantasy žánru, takže bych se obešel bez kapitol ze Snové říše nebo třeba bez pasáže, kdy se utkají Junkersy Ju 52 s letkou drakodlaků. Naopak mě potěšily části, které se odehrávají v pražské, oblíbené čtvrti Nový Svět. Jsem zvědavý na třetí díl. Jen si nedovedu představit, že bude poslední, protože je toho ještě hodně, o čem lze psát.


Autoři knihy

Marek Skřipský
česká, 1982
Tomáš Bandžuch
česká, 1986

Kniha Světy v plamenech je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce8x
Chystám se číst8x
Chci si koupit8x