Architektura kreativního myšlení

Architektura kreativního myšlení https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482556/bmid_architektura-kreativniho-mysleni-cm6-482556.jpg 3 11 5

Jak se malá holka z komunistického Československa, již nadchl film Skleněné peklo s Paulem Newmanem v roli architekta navrhujícího mrakodrapy, dostala na stáž do San Franciska? A jak se později prosadila v oblasti, která přála především mužům? Světově proslulá architektka Eva Le Peutrec vám ve své knize prozradí, jak vás mohou složité situace posunout, jak vše zlé přetavit v něco pozitivního a především jak je důležité používat kreativní myšlení. To je jí jako architektce vlastní a během let nalezla recept, jak si je osvojit. Recept, díky kterému připravovala projekty v Číně, v Paříži nebo v Nové Kaledonii. Autorka dává v krátkých kapitolách nahlédnout nejen za oponu vlastních kreativních procesů, ale také do své minulosti. Čtenářům tak kromě jiného prozradí, proč jsou pro ni důležité sny, a zároveň jim popíše, jak se jeden takový sen realizoval.... celý text

Přidat komentář

Hanathor
25.03.2024 2 z 5

Asi jsem od knihy očekávala něco jiného, než ve skutečnosti je...
Spíše než nástroje, jak být v běžném životě více kreativní a kde hledat inspiraci, se jedná o autorčinu zpověď toho, co všechno (a kde) dokázala.

+ mi vadilo neustále se měnící uspořádání textu na stránkách, který byl někdy navíc i "přeškrtnutý" červenou linkou

Remium
12.03.2023 2 z 5

Možná jako první kniha osobního rozvoje by se to hodilo. Nebo jako čtení k odpolední kávě. Jinak si ale myslím, že kniha nemá příliš co nabídnout. Je to pohled úspěšné ženy na život. S ním můžeme souhlasit nebo jí pomlouvat. Dozvíme se něco o tom, jak hektický život je, že problémy mají VŠICHNI lidé, ale o kreativitě to moc není. Autorka doporučuje jedno cvičení na posílení kreativity, jinak se ale spíš věnuje životu obecně. Reflektuje kovidovou pandemii. Grafika je nejenom rušivá, ale hlavně zbytečná. Což je i můj pocit na celou knihu. :-)


ATASEB
09.01.2023 4 z 5

Není to nic co vám změní pohled na svět, ale pár zajímavých myšlenek to umí předat (jen pár). Na nedělní odpoledne je to pěkné čtení. Grafika je rušivá.

lusabl
15.05.2022 2 z 5

Neurazí, nenadchne. Na knížku jsem se hodně těšila a o to víc mě mrzí, že jí nemůžu dát pozitivní hodnocení. Pár zajímavých myšlenek by se tady našlo, ale spíš mi to přišlo jako takové malé chlubeníčko spojené s předáváním životních mouder. Grafické zpracování mě taky nepřesvědčilo, plynulost čtení mi kazilo divné nekonzistentní zalamování textu, někdy dva sloupce na stránku, jindy jeden, nemluvě o červených detailech. Slabý průměr.

amaenium
03.05.2022 2 z 5

Kniha nebyla špatná, ale nebyla asi ani ničím výjimečná. Čekala jsem spíš průvodce kreativním myšlením, kreativitou a rozvrhnutím úkolů, nicméně se mi dostala do rukou autorčina interpretace nejpoužívanějších slov dnešní doby. Na některé slova měla i autorka zajímavý a nevšední názor, u mnohých se však spíše jednalo o dnes již běžné, příliš obecné nebo dokonce i profláklé slovní obraty a spojení. Kniha se nacházela v sekci osobního rozvoje, sama bych ji tam nezařadila a brala ji spíš jako memoáry a pochlubení se autorčinými úspěchy.

Autorovy další knížky

Eva Le Peutrec
česká, 1980
2021  58%Architektura kreativního myšlení
2022  80%Vzpomínky na jižní Pacifik - Hledání vnitřní svobody

Kniha Architektura kreativního myšlení je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce2x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x