Architektura

Architektura https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408171/architekturaXmsbVz-Nr1-.jpg 3 3 1

Autor v publikaci nabízí objevný přístup k pochopení významných stavebních stylů v architektuře. Na efektních ilustracích dokumentuje dekorativní i užitkové detaily, poskytuje poutavý pohled na nejzajímavější stavební konstrukce a styly budov z celého světa a všech dob, od starého Egypta po současnost. Seznámíme se s padesátkou nejzajímavějších a nejslavnějších mistrovských staveb z celého světa. Erudovaný text provázejí skvostné ilustrace; umožňují v detailech obdivovat architektonické motivy, styly a zajímavé konstrukční rysy. Přeložil Dušan Zbavitel. Váz., 112 stran 26 x 35 cm, celobarevná publikace... celý text

Literatura naučná Architektura
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Architecture Explained , 1997


více info...

Přidat komentář

R.E.M.
19.02.2015 4 z 5

Obrazový průvodce nás provede 50 stavbami od starověkého Řecka a Říma po nejmodernější budovy konce 20. století a téměř všemi světadíly. Nalezneme zde velmi známé budovy a komplexy jako je např. Koloseum, Parthenón, Palác Alhambra, Chrám Vasilije Blaženého, Katedrála v Pise, ale také laiky méně známé – Palác Kacura, Svatyně v Ise, Vila Savoye, Gamble House, nebo třeba Schlumbergerovo výzkumné středisko v Cambridgi a Terminál Kansajského letiště.

Každá stavba má velkoryse k dispozici dvě strany A4, kdy většinu plochy zaujímá „hlavní“ obraz, doplněný menšími obrázky detailů, ptačí perspektivy nebo náčrty půdorysů. To vše doplněné jak základními informacemi o místu, datu, architektu, stavebním materiálu a typu budovy, tak historií a zajímavostmi o stavbě. Pochopení usnadňují menší popisky připoutané směrovkou k jednotlivým stavebním a technickým prvkům (tady je jedno mínus, velmi drobné písmo a občas se směrovník ztrácí v obrazovém poli).

Přestože jde o obrazového průvodce, čtenář je obohacen také o medailonky vybraných architektů, panovníků nebo zadavatelů, zajímavosti z historie nebo techniky.

Kniha skvěle splňuje svoji roli předkrmu na hostině architektury. Doporučuji. 4,5 hvězdičky.

Štítky knihy

architektura

Autorovy knížky

2008  67%Architektura

Kniha Architektura je v

Přečtených4x
Knihotéce11x
Chystám se číst3x