Archeologie

Archeologie https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101448/archeologie-101448.gif 4 9 2

Kniha pojednávající o archeologii zaměřující se na nejdůležitější objevy z celého světa od vzniku tohoto vědního oboru až po současnost. Popisuje proslavené nálezy, např. Tutanchamonovu hrobku, ale i méně významné nálezy, jako např. vykopávky Kathlen Kenyonové v Jerichu. Slavné monumenty jako Stonehenge, nebo antické pozůstatky Athén a Říma, Teotihuacánu v Mexiku a další. Kniha obsahuje spoustu obrazového materiálu . Zajímavost na závěr, tisk knihy byl v Číně.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Archeolog. Unearthing the Mysteries , 2007


více info...

Přidat komentář

KubaKJ
25.03.2013 3 z 5

Jako souhrn největších a nejzajímavějších archeologických objevů je kniha dobrá, ale působí poněkud nudně. Připadá mi, že se kniha zabývá méně zajímavými fakty u některých objevů. Pokud se někdo zajímá o konkrétní téma, je lepší hledat publikaci na dané téma zaměřenou. Články z knihy je možné srovnat s články z časopisu Panorama 21. století - Archeologie (mnoho informací, ale ve výsledku málo nadšení).

vincek1
26.12.2011 5 z 5

Kniha je krásná již na pohled. Přestože se jedná o knihu popisující vědní obor je podle mě napsaná i pro čtenáře, který se v tomto oboru teprve rozkoukává. Možná se bude zdát, že mé srovnání bude odvážné, ale vzpoměl jsem si na knihu Oživená minulost od C.W.Cerama. Je pouze stručnější.


Štítky knihy

archeologie

Autorovy knížky

Kate Santon
anglická
2008  87%Archeologie