Aplikace lásky

Aplikace lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457014/bmid_aplikace-lasky-Evq-457014.jpg 4 85 21

Miles a Zoe mají neobyčejnou práci – živí se jako ghostwriteři na seznamovacích aplikacích. Klienti jim platí za to, že pro ně založí jejich vlastní neodolatelný profil, projdou řadu možných kandidátů a začnou si psát s tím, koho vytipují coby ideální protějšek. Jakmile se prolomí ledy a přeskočí první jiskra, nechávají zbytek na svých klientech. Jenže, co když se ghostwriter zamiluje do ženy, kterou vybral pro svého klienta? A co když za jejím profilem také stojí někdo jiný? Ve skutečnosti se možná nemůžou vystát, ale v online světě to mezi nimi jiskří. Přijdou Miles a Zoe na to, že mají společného víc než každodenní hádky o poslední koláč a místo v oblíbené kavárně?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Ghosting: A Love Story , 2020


více info...

Přidat komentář

RobinDay
26.04.2024 4 z 5

Za dva dny přečteno. Velmi jsem se pobavila. Představovala jsem si hlavní hrdiny tak trochu jako hlavní postavy z filmu Set It Up, celou dobu mi vyskakovali jejich tváře a charaktery. Za sebe rozhodně doporučuju!

bezzink
21.04.2023 3 z 5

Pekny, zajimavy a mily pribeh. Trochu zmena od tech bestsellerovych zalezitosti, kdy on je bud toxicky parchant nebo majetnicky parchant nebo proste jen chladny arogant nebo vsechno tohle dohromady. Vetsinou je to taky sef a bohac. :))
Naopak tohle bylo krasne osvezujici, kdyz si muzete precist pribeh dvou lidi, kteri jsou oba v podstate uplne normalni, maji zamestnani a jeden z nich neni bohac a nezachranuje chudou popelku v nesnazich. ;)
Na druhou stranu, necitila jsem zadnou chemii, zadne velke emoce. A celkove to jejich zamestnani bylo dost nerealne, coz sami potvrdili tim, ze nepsali za sve klienty, ale za sebe. Dost veci jsem i preskakovala, nektere jejich chatovani, taky emaily od jejich sefu atd.
Bylo to zkratka fajn slow burn, ale za me malo burn. ;) Kazdopadne stoji to urcite za precteni, uz jen kvuli tomu netradicnimu pojeti.


Knihochod
14.01.2023 4 z 5

Och, tak toto bola veľmi príjemná a vtipná záležitosť, ktorej čítanie som si nesmierne užila!

Hneď na začiatok potrebujem spomenúť prítomnosť môjho obľúbeného knižného prvku, ktorým je rozprávanie príbehu z viacerých uhlov pohľadu, a v prípade tejto knižky to bolo z oboch pohľadov jednoducho perfektné.

Hate to love romantiku som už dlhšiu dobu nečítala a tak bola pre mňa vítanou zmenou a veľkým potešením, najmä skrz výborné vykreslených hlavných protagonistov, ktorí mne osobne prišli veľmi sympatickí a dokázala by som aj uveriť, že niekde v reálnom svete podobné osoby určite žijú.

Celá tá záležitosť internetového zoznamovania sa a toho, že si spolu písali bez toho, aby vedeli, že si píšu práve oni dvaja, prepojená s ich "nenávisťou" v skutočnom svete je niečo, čo som predtým snáď ešte nikdy nečítala (alebo si na to jednoducho momentálne nedokážem spomenúť) a bolo to výborné. Áno, chápem, že to nie je téma ničím výnimočná a že kníh s podobnou zápletkou existuje viac, ale moje, momentálne veľmi spokojné čitateľské srdiečko, si to jednoducho nechce nechať vysvetliť a vznáša sa na obláčiku blaha, tak ho v tom, prosím, nechajme.

I keď na základe vyššie napísaného chválospevu by ste si mohli myslieť, že táto knižka dostane bez debaty 5 hviezd, nie je tomu tak. Bola síce úžasná, veľmi sa mi páčila a nie je snáď nič, čo by som jej nutne potrebovala vytknúť (až na zopár drobností v podobe niekoľkých prekladových chýb), nedám jej plný počet, pretože ten si odkladám na niečo, čo ma položí na zadok a nebudem po dočítaní môcť začať čítať čosi iné.

Knižku odporúčam! Je nenáročná, milá, vtipná, ... Prosto verím, že ak po nej siahnete, užijete si ju aspoň podobne, ako aj ja.

Dámaskloboukem
06.11.2021 4 z 5

Příjemné překvapení.
Za měkkou vazbou a neatraktivním obrázkem na obalu se skrývá klasická enemies-to-lovers story. Bonusem je prvotřídní překlad. Což u literatury na teto úrovni snad už ani nečekáme.
Tak a teď bych mohla s komentářem skončit…
Ale jak se blíží konec roku a mám tendenci bilancovat, tak za mě je to nejaktuálnější kniha roku.
Původní název je Ghosting. Dva protagonisté mají své tělo a k tomu cizi mozek. Úžasná internetová vymoženost. Aby uspěli v milostném vztahu, nechají za sebe na síti jednat profíka. Samozřejmě za poplatek. Jedna se o peníze, tak je tu obrovský tlak na výkon ghostwriteru ze strany zaměstnavatelů. ( nezapomínejte, ze jsme v Americe)
Tento placeny podvod nikomu nepřipadá nenormální. Ani autorkám, ani čtenáři. Hlavní hrdinka první dva měsíce po přestěhování do New Yorku komunikuje s okolím pouze on-line, když nepočítám osobní objednávku u servírky v kavárně. A dokonce ani to nikomu nepřijde zvláštní.
Proboha lidi, kam jsme se to dostali?

Už dávno jsem pochopila, ze muj sen - seznámit se s princem jako Popelka, pomoci střevíčku- asi nevyjde. Lodičky nosím výjimečně, kdybych někde odložila svou běžnou botu, tak ji každý nálezce nejspíš kopne do škarpy a navíc mám nejběžnější velikost 40.
Filmy pro pamětníky taky nevyužiji, protože
upouštět nenapadne krajkový kapesníček na zem v dnešní covidove době… no nevím.

Romantika je krásná věc, ale daleko s ni nedojdeme. Zvlášť v dnešní civilizované době. Naše nejbazalnejsi potřeba není sehnat něco k jídlu, ale neustále mít u sebe nabitý (aspoň) mobil a jenom nemít Éčka!

Minula doba kamenná, bronzová i železná … nastává doba internetová

Napadá mě známe pořekadlo o ohni, který je dobrý sluha, ale špatný pán. O internetu to platí dvojnásob.

LiLinka
23.08.2021 4 z 5

Sympatičtí hlavní hrdinové, typický hate-love příběh, odpočinkové, milé. Ale po dočtení vám pravděpodobně chybět nebude.

bookcase
28.05.2021 4 z 5

To bylo milé čtení. Sice předvídatelné, ale to je téměř každá romance.

alzbeta4340
17.05.2021 2 z 5

Motiv je celkem vtipný a zajímavý, ale styl psaní mi nevyhovoval. Děj se mi zdál chaotický. I když připouštím, že zápletkou je obsah určený mladším čtenářkám, takže mám pro čtení této knihy nevhodný seniorský věk :-).

ZapisnikTerky
03.04.2021 3 z 5

Potenciál je super, ale kdyby tohle dílko dostalo víc lásky, myslím, že by to bylo lepší. Stejně jsem si ale čtení užila a odpočinula si u toho. Nejvíc mě bavila Mary :). Víc v mojí recenzi.

SBH
22.03.2021 4 z 5

Když se řekne „okno“, člověk čeká něco průhledného. Nechápu, proč by tatáž asociace v případě romantických příběhů měla znamenat něco špatného. Koneckonců u detektivky také chcete odhalit pachatele.
Vše, co jsem od tohoto romantického příběhu očekávala, jsem dostala. Sympatické postavy a vtipné hlášky. Zamilovaný příběh s předvídatelným koncem. Absenci násilí, krve a utrhaných končetin. Trochu nenásilně a zábavně podaných zajímavostí o New Yorku.
Pravda je, že zaměstnání hlavních představitelů si v reálu nedokážu představit, ovšem Amerika je země neomezených možností a Američané jsou, ehm, no trochu potrhlí. Takže i tohle beru.
Kniha se četla báječně a vylepšila mi náladu, což byl její nejdůležitější účel.
A ještě douška k překladu – smekám a tleskám. Přezdívka Drámoš McHároš se stala zaklínadlem, které mi pokaždé vyvolá úsměv na líci. Prostě lahůdka.
Knihu v dnešní těžké době rozhodně doporučuji.

LilianaFalcon
13.03.2021 2 z 5

Nápad fajn, docela jsem se na to těšila, ale ten styl vyprávění mi vůbec nesedl.

Petriii
14.02.2021 3 z 5

Knížka vůbec nebyla špatná,zase úplně jiný nápad se seznámením hlavních hrdinů,kteří byli oba moc sympatičtí, prostředí New Yorku taková třešinka. Ale... Tak do poloviny knihy jsem se do čtení musela nutit, Miles a Zoey se setkávali velmi velmi málo. Bylo tam na můj vkus příliš moc popisování, okolí,minulosti, pocitů... Klidně by kniha mohla být kratší. Ale za přečtení stojí ;)

Haduwig
12.01.2021 5 z 5

Jedná se milý romantický příběh, kde neschází vtip a velmi příjemně se čte. Sice je tu spousta věcí, co by se mu daly vytknout, ale čert to vem. Není to hloupé ani plytké, a v kategorii oddechových romantických komedií je to z těch nejlepších.

Zomy
07.01.2021 4 z 5

Osvěžující... To je slovo, které mi během čtení často naskakovalo. Je to vtipné, chytré, romantické.

Kešu1981
04.01.2021 4 z 5

Příjemně mě knížka překvapila...velice čtivé, pohodové, nechyběl humor ani romantika...vážně se mi to moc líbilo :o)

Spímsknihou
02.01.2021 5 z 5

Miles a Zoey patří mezi moje nejoblíbenější páry. Celý tenhle příběh patří mezi moje oblíbené příběhy.

Místo, kde se děj odehrává mě naprosto pohltil. New York sice nepatří mezi má oblíbená města, ale v této knize se mi atmosféra tohoto města naprosto uchvátila.
Postavy knihy byly prostě úžasné! Hlavní postavy si nejde nezamilovat. Miles a Zoey vás prostě vtáhnou do svého příběhu.

Celý příběh byl prostě skvělý! Romantický, dojemný, ... Dokázal mě rozesmát i rozplakat. Zkrátka jsem objevila další skvělou oddechovou knihu, která mi dokáže zlepšit náladu.

Díky skvělému stylu psaní autorky jsem se od knihy pomalu vůbec nehnula.

RomanaK
14.12.2020 4 z 5

Naprostá oddychovka. Pokud se chcete nechat jen tak unášet s úsměvem na rtech, pak je to něco pro Vás. Klidně by kniha mohla skončit o cca 10 stran dříve, ale i ta posledni zápletka je prostě milá. Skvělé odpočinkové čtení.

Knižní střípky
12.11.2020 3 z 5

Ano, je to romantické, je to plné klišé, je jasné, jak to dopadne, ale zároveň je to tak mile ztřeštěné a bláznivé, že prostě nejde si tuto knihu neoblíbit. Navíc oba dva hlavní hrdinové jsou fakt sympaťáci a jejich slovní přestřelky a vzájemná nesnášenlivost byla prostě perfektně zachycená, to se autorkám povedlo ( ano, za knihou stojí dvě autorky, které se poznaly na Twitteru). Příběh je psán v ich-formě a střídají se kapitoly z pohledu Milese a Zoey, což žene příběh dopředu a hezky nám to odsýpá. Potřebujete-li na chvíli vypnout a přečíst si něco vtipného a pozitivního, APLIKACI LÁSKY mohu jedině doporučit.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

stesti.s.knihou
29.10.2020 4 z 5

Aplikace lásky je takovou oddechovou jednohubkou, která vám vykouzlí úsměv na tváři. Od knihy nečekejte žádnou velkou literaturu ani hlubší význam, obsah přesně odpovídá anotaci, která nenechává moc prostoru pro představivost.
Sledujeme zde osud dvou lidí, muže a ženy, kteří se živí jako ghostwriteři - za své klienty obepisují v internetových seznamkách potenciální kandidáty a snaží se s nimi domluvit rande. No a jaké to pak je, když se náhodou střetnou dva ghostwriteři spolu na jedné seznamce a zjistí, že mezi nimi přeskočila jiskra, přestože vlastně vystupují za jinou osobu? Přesně o tom a ještě dalších romantických klišé je tato knížka.
Pro mě to opět byla příjemná oddechovka, kterou jsem slupla za dva dny, ono je potřeba si ty dny občas zpříjemnit nějakým takovýmhle příběhem, nad kterým nemusíte přemýšlet a můžete se poddat typickým romantickým stereotypům, jejichž pravděpodobnost je v reálném životě téměř nulová :)

JessieEx
17.10.2020 4 z 5

Od knihy jsem měla na základě anotace velmi vysoká očekávání a i když se nesplnila na 100%, musím říct, že jsem s příběhem spokojená :)
Oba hrdinové mi byli sympatičtí a jejich charakter byl docela dobře vykreslený. Jejich vztah se vyvíjel perfektně a hate-to-love linka se povedla. Bohužel část na kterou jsem se těšila nejvíc - jejich chatování - se dle mého názoru moc nepovedla, probíhalo to úplně jinak, než jsem čekala a než bych to třeba napsala já... Navíc ta jejich chatová konverzace zabírala nakonec jen pár stránek. Tak proto -1 hvězdička...
Prostředí New Yorku bylo moc fajn a celkově, tenhle příběh mě pohladil po duši a mnohokrát rozesmál :) Doporučuji!

Danago
11.10.2020 5 z 5

Velice milý , příjemný příběh. Ano je to romantika, ano jsou tu klišé, ale čte se to velice dobře. Kniha ve mě vyvolala touhu navštívit New York. O tom, že existuje profese ghostwriter (jestli teda opravdu existuje) jsem vůbec nevěděla. U knížky si odpočinete a zlepšíte si náladu.