Anne Franková

Anne Franková https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225142/bmid_anne-frankova-225142.jpg 5 19 4

Deník Anne Frankové je dokumentem šoa. Tato kniha si proto neklade za cíl převyprávět deníkové záznamy, ale popisuje Annin životní příběh v kruhu rodiny a přátel v době pronásledování Židů, v emigraci a v úkrytu. Pětaosmdesát let po narození Anne Frankové vychází v češtině její první životopisná monografie.

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Triáda
Originální název:

Anne Frank , 2002


více info...

Přidat komentář

Wasylka79
04.07.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila,čtivá a určitě vás nebude nudit.

Chemiczka
26.05.2018 5 z 5

Výborně zpracovaný "životopis" Anny Frankové. Její deník jsem četla už v pubertě, a tak mne výňatky z něj přišli známé - o to více jsem se soustředila na fakta o jejích rodičích a ostatních obyvatelích zadního domu. Ocenila jsem další "zdroje", které doplnily Annino vyprávění z jiného úhlu. Tam, kde deník končí je mistrně vylíčen další osud všech, kteří se skrývali v zadním traktu i těch odvážných podporovatelů z řad zaměstnanců společnosti Opekta. Kromě "spisovatelky" Anny jsou především oni pravými hrdiny celého příběhu.


milamarus
13.03.2017 5 z 5

Annin deník jsem stále ještě nečetla, ale tohle je návnada jako hrom. Oceňuji výbornou práci s textem a jeho zformátování. S Annou jsem se smála, bála, skrývala a snila. Vlastně nejen s ní...

Děkuji!

fojtikjirik
03.02.2017 5 z 5

Před přečtením knihy jsem si myslel, že jde jen o volné převyprávění samotného deníku. Ale už na začátku jsem odhalil svůj omyl. Autorka do podrobnosti popsala život rodiny před válkou (upoutalo mě vyprávění o mládí Annina otce), ale prostor byl věnován i zkoumání situaci v Nizozemsku před Německou invazí a následnému uplatňování rasových zákonů.