Anna z Hollywoodu

Anna z Hollywoodu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454337/bmid_anna-z-hollywoodu-ETa-454337.jpg 2 22 7

Holka z Moravy uteče přes půl světa za snem. Někdy je to pohádka, někdy noční můra. Velmi otevřené a trochu autobiografické vyprávění o cestě z domácího rybníka mezi žraloky do Los Angeles. Anna je herečka, feministka, Bukowski v sukních. Miluje jídlo, ale někdy ji jíst vůbec nejde, potřebuje svobodu, jenže hodná holka z Moravy by se měla hlavně dobře vdát! Místo ženicha přichází procesí toxických mužů. Je mezi nimi ten pravý? Tak určitě. Anna chce být slavná a bohatá, zatím je ale zcela chudá a anonymní. Zatím.... celý text

Přidat komentář

cori
25.12.2023 2 z 5

Hlavní hrdinka skáče ve svém vyprávění jednak v čase, jednak místopisně. Chvíli jsme v Los Angeles, Berlíně, Londýně, Brně, Praze, Itálii a v rodné vísce a stále se řeší milenci, koukání na porno, herecké konkurzy a mindráky z postavy. Nemá to hlavu, ani patu. Milenci jsou označováni přezdívkami. Srovnává se také česká a americká mentalita a postavení žen, kdy trpně snášejí mužskou dominanci a jsou dobrovolně v pozici služek a souložnic a nechávají se mlátit (vše začíná mlácením holčiček o Velikonocích).

SofieH
02.11.2022 1 z 5

Knížka se mi líbila svým vzhledem, ale už bohužel ne svým obsahem. Bohužel jsem ji ani nedočetla.


jitka8941
22.03.2022 1 z 5

Co na to říct.. asi že celkem průšvih. Jak hlavní postava, tak zřejmě samotná autorka, neví co se sebou, tak hubne, tloustne, spí s kdekým, navštěvuje různé kouče a guru, kteří jí za její peníze jen masírují už tak dost zbytnělé ego, lítá napříč kontinenty a v knize nepochopitelně přeskakuje v čase tu o pár let dopředu, pak zas o pár let zpět a zase znovu. To vše s nabubřelým sebevědomým a opovržením nad ostatními. Vzhledem k tomu, že autorka popisuje hlavní postavu jako své alter ego, nedalo mi to, a vygooglila jsem ji. Čekala jsem dle knihy nějakou charismatickou éterickou bytost a ona na mě vykoukla taková tvarohová buchta bez vkusu, což tak nějak dotvořilo celkový obrázek a názor na knihu..

Eva03
19.06.2021 odpad!

Tuhle knihu jsem koupila jako dárek kamarádce herečce. Ještě než jsem ji darovala, prolistovala jsem pár stránek a začala pochybovat, takže jsem dárek zrušila. Dobře jsem udělala! Začala jsem knihu sama číst, ale asi po čtvrtině se doslova nutila. Nevím, co tím chtěla autorka říct a komu je kniha vlastně určena. Skákala v čase, prostoru, osobách, víc než herecké zkušenosti popisuje ty sexuální (na každé straně...), neustále upozorňuje na svoji neodolatelnost. Mohla si psát deníček, ale vydat to knižně? Proč? Pro koho?
Je mi líto investovaných peněz do tohoto odpadu. Knihy nevyhazuji, ale co udělám s touto, fakt nevím.

Šebestová3
07.04.2021 1 z 5

Tak jsem někde v prostředí socsítí narazila na ostrou kritiku na slečnu Dolákovou spojenou s touto knihou, tak mě to nalákalo, protože mám ráda lidi co se toho nebojí! Taky mě zaujalo, kolik toho slečna herečka, kterou jsem znala tuším jen z jedné pohádky, dokázala! To je super a má to můj obdiv. Ovšem knihou to teda akorát podělala a v mých očích teda dost klesla. Myšlenka, ukázat, že jsem něco dokázala ve světě, aniž bych se prosadila v malém českém rybníčku...proč ne?! Ovšem takovým nabubřelým a všeopovrhujícím způsobem, ze kterého namísto vtipu čiší jenom ublíženost?! Zklamalo mě to.

karolina2930
17.03.2021 2 z 5

Tuhle knížku jsem dostala k Vánocům, poté co jsem se vrátila po par letech u USA. V půlce už jsem začala pochybovat, ze to doctu, nicméně jsem člověk co knížky dočista do konce. Také jsem se rozhodla si vygooglit autorku Alenu wannabe trochu jako Bukowski a o to víc se mi zpátky ke knize nechtělo. Myslím, ze v druhé půlce bylo malokrat zmíněno to cvičení 6x týdne a tak celkové jsou tam věci omylane stále dokola a zdlouhavé. Přeskakování z období by mi ani tak nevadilo, ale je pravda, ze je to velmi frekventované a občas nesrozumitelné. Dávám knížce tak 6.2 bodu z 10.

lailaj
02.01.2021 2 z 5

v časopise jsem narazila na tuto knihu s dobrou recenzí i obsah vypadal slibně. Jsem velmi zklamaná. Autorka má dobrý styl psaní. S hlavní hrdinkou se nemůžu ztotožnit, ani soucítit, ani litovat, prostě je mi krajně nesympatická. Ale co mi kazí čtení je přeskakování obdoví, z kterého je kapitola psaná a protože kapitoly jsou poměrně krátké, tak je to velmi rušivé (např. 2015, 1997, 2012, 2017, v patnácti...)

Autorovy další knížky

Alena Doláková
česká, 1989
2020  35%Anna z Hollywoodu
2021  62%Fejetony do kabelky
2022  60%Fejetony do kabelky
2023  50%Fejetony do kabelky