Muž mimo čas

Muž mimo čas https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507678/bmid_muz-mimo-cas-63de9232a7b5c.jpg 4 8 4

All Star Western série

< 5. díl

Jonaha Hexe označili za blázna a zavřeli do Arkhamu, takže udělá cokoliv, aby utekl. Včetně únosu doktora Arkhama, krádeže auta a zběsilého útěku. Netrvá to dlouho a Hexe jeho odysea přivede do křížku s Brucem Waynem, Constantinem, Bažináčem, naštvanými démony, šílenými zabijáky a dokonce i se samotným Supermanem. Ale podaří se Hexovi nalézt, po čem touží nejvíc? Dokáže najít cestu domů? Prověření scenáristé JIMMY PALMIOTTI (HARLEY QUINN) a JUSTIN GRAY (BAT WING) a výtvarník MORITAT (BAT WOMAN) odvedli Jonaha Hexe z jeho domácího prostředí… do nejdivočejšího dobrodružství, jaké kdy zažil! Obsahuje čísla #22–28.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

All-Star Western, Volume 5: Man Out of Time , 2014


více info...

Přidat komentář

Terva
23.11.2023 1 z 5

Ministerstvo zdravotnictví varuje:
kouření způsobuje rakovinu plic,
srdeční onemocnění
a může škodit v těhotenství.
(Vítejte v ústavu)

Podle předcházejících komentářů k předešlým příběhům je už jasné, že mi tato série do oka rozhodně nepadla. Nelíbí se mi to provedení ala Western, kde se v té době prohánějí dlouhopláštníci v absolutně se nehodících kostýmech. Jediný, kdo je tam stylově oblečený je samozřejmě Jonah Hex. Myslel jsem si zprvu, že celý to bude o něm, ale zas tak pravda to není. Tady si to všimli tvůrci a aby to ještě vylepšili, přenesou Hexe do naší doby. To asi, aby si ti dlouhopláštníci moc nestěžovali na písek, horko, růže z Jericha a špatnou stravu s broky v mase.

Citát: Ani s tím, jaký je tvrďák, se člověk z 19. století nemůže psychologicky přizpůsobit tak nepřátelskému prostředí, aby přežil. (Muž mimo čas)

Tak že tady se Hex konečně pořádně sejde s tím neustále zachmuřeným kostýmem, co si říká Batman. Pro mě to znamenalo neštěstí, protože je to snad jediná postava z DC, kterou totálně nesnáším. Tak že jsem to dočetl už jen tak automaticky. Krom příběhu Vítejte v ústavu svazek ještě obsahuje příběhy Muž mimo čas, Oprávněný (nezní ten název divně?), pak je tu příběh Co jest a co nikdy nebude – ten je příjemně nakreslený. Avšak celkově je kresba průměrná. Jen trochu svitlo zelené, když vylezl Bažináč. Je zde docela fešácky nakreslený.

Citát: Cítím alkohol . . . a cigarety! (Oprávněný)

A když přiletěl Superman (Nemilosrdná pravda) tak to už jsem brečel a byl úplně nešťastnej. (Mimochodem víte, že Superman je jedinej mimozemšťan, co nosí kostým člověka?) Chudák Hex, říkal jsem si, co mu to ti tvůrci sakra provedli!!! Ani ty cigarety mu v současnosti nechutnaj. A v jednom příběhu se dokonce žení. Nevěsta byla docela trapka. To se vůbec nepovedlo. Pravda může za to Bažináč, ale i tak . . . nepovedené. A o nemocnici už ani nebudu mluvit. Tohle mi hlava prostě nebere.

Citát: Hlava mi tě nebere ani omylem, Kale. Nejde o to, co umíš, ale o to, co neumíš. (Nemilosrdná pravda)

jarynek
22.05.2023 2 z 5

Tak, jak mne minulý díl scénářem příjemně překvapil, tak mne tento zklamal. Snaha do dortu zamíchat co nejvíce ingrediencí z DC universa (setkáme se zde např. s Batmanem, Supermanem, Bažináčem, Constantinem) je ma jednu stranu sympatická, ale ve finále je to vše hodně zkratkovité, aby se vše stihlo odvyprávět. A kromě toho Hex je se vším rychle snadno hotov bez ohledu na to, že se pohybuje ve zcela neznámém prostředí 20. století. Trochu promarněná příležitost.


Ivan Kučera
16.03.2023 3 z 5

Když mají zbraně obě strany, jsou lidi hned civilizovanější. Jonah Hex je postava, ktorá mnohým nesadne. Je to asi najmä čítanie pre mužskú časť čitateľskej obce, ale aj tá s ním bude mať problém, aspoň teda niektorí z nich. Hex je totiž kretén a chlap v najhoršom zmysle slova. Problémy rieši násilím, ženy uznáva len kvôli sexu, je to ožran a ak je niekto inej sexuálnej orientácie, ako on, má na to jasný názor. Či sa vám takýto prístup scenáristov bude páčiť alebo nie, závisí najmä na tom, ako sami vnímate svet okolo seba. Scenár je miestami fajn (nečakané slávne cameá), miestami vtipný (Hex fyzicky zaútočí na muža, ktorý mu ponúkne cigarety, lebo si myslí, že ho chce otráviť), inokedy proste len divný (Jonah sa čuduje drobnostiam, ale pri pohľade na autá sa tvári, ako keby sa im na koni v 19. storočí vyhýbal každý deň). Ako celok neurážajúca, štandardná oddychovka zjavne si uvedomujúca, že nemá na to, byť hitom sezóny, a tak je všetko len také napol, aby to nenadchlo, ale ani neurazilo, od scenára po kresbu a farby. Ale ako oživeniu trhu prečo nie; je príjemné mať konkurenciu voči superhrdinským, underground a realistickým komiksom.

DennisMoore
11.03.2023 5 z 5

Definitivně jedna z mých nejoblíbenějších současných komiksových sérií, nejen od DC. A to ještě není u konce. Palmiotti a Gray drží už pátou knihu laťku obdivuhodně vysoko a stále se jim daří přicházet s novými nápady a neopakovat se. Tentokrát těží hlavně ze všech možných kontrastů, které vzniknou, když vypustí divokozápadního Hexe do současného Gothamu (a Metropolis), ale v rukávu mají i řadu překvapení, z nichž to poslední otevírá ne dveře, ale vrata do dalšího dílu. A na ten se zase těším.

Autoři knihy

Justin Gray
americká
Jimmy Palmiotti (p)
americká, 1961

Kniha Muž mimo čas je v

Přečtených8x
Knihotéce2x
Chci si koupit6x