Alive

Alive https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203870/bmid_alive-j8T-203870.jpg 5 1 1

Alive vyšlo u příležitosti stejnojmenné putovní výstavy, která volně navázala na projekt Země krásná neznámá. Je založeno na kontrastu překrásných fotografií roztodivných živočišných druhů v překvapivých momentech, detailních záběrech či zasazených do vzrušujících přírodních scenérií a textové složky, která by měla být pro člověka moderní doby varováním. Svými statistikami a čísly nám předkládá účet o našem působení na naší planetě, o tom, jak jsou takzvaný pokrok a zlepšování životní úrovně podmíněny poškozováním rovnováhy životního prostředí, narušením biodiverzity, které mohou být předzvěstí našeho vlastního zániku. Jediným možným řešením je vzít zodpovědnost do svých rukou a vydat se cestou udržitelného rozvoje.... celý text

Přidat komentář

vodovodnice
29.03.2020 5 z 5

Knížka je z benefice.
Je plná nááááádherných fotografií různých živočichů a k nim je vždycky připojena krátká informace o tom živočichu a pak pár nedobrých faktů z životního prostředí, jak lidé ničí planetu:
Každý rok zabíjí zdravotně závadná voda 5 milionů lidí. 40% světové populace nevyužívá žádný systém čištění odpadních vod. (světová zdravotnická organizace WHO).

Až 80% našeho odpadu je recyklovatelných. Ve skutečnosti recyklujeme pouze 20%. (Česká informační agentura životního prostředí 2006). ...
Knížka se snaží ukázat krásy naší planety a zároveň vyburcovat lidi aby víc přemýšlely, jak se plýtvá v našich končinách na úkor jiných nebo jak si to tu ničíme a nevážíme si zdrojů, které máme, ale časem nám dojdou.

Autorovy knížky

2009  100%Alive