Albánie - turistický průvodce

Albánie - turistický průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293481/bmid_albanie-1dw-293481.jpg 3 5 2

V Albánii jsou krásná starobylá města, půvabné pláže, velkolepá pohoří a vzrušující archeologická naleziště. Lidé jsou zde milí a pohostinní, flóra a fauna je rozmanitá a unikátní a místní kuchyně a víno jsou lahodné. Návštěvníky Albánie okouzlí Marubiho fotografie a Onufriho ikony, pelikáni v Divjakë a labutě v Driloni, sníh snášející se na teqe na hoře Tomorri i sluneční paprsky odrážející se na šedivých střechách domů v Gjirokastëru....... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Albania


více info...

Přidat komentář

Briv
předevčírem 4 z 5

Průvodce jsme si kupovali na naši první cestu po Albánii v roce 2010, kdy větší výběr na trhu moc nebyl, ale na to, co jsme potřebovali tenkrát, nám to stačilo. (Chodili jsme hlavně po Albánských Alpách).
Teď jsme si dali Albánii po 13 letech znovu, tentokrát jako road trip i s pětiletým synem a na základní informace, které jsme potřebovali, nám stačil zase. Je ale fakt, že většinu detailnějších informací, jsme si už hledali na internetu.

P.S.: Každopádně pokud nad Albánií váháte, tak jeďte co nejdříve. Hodně se mění, ale pořád je úžasná.

Atheal
02.10.2013 2 z 5

Pokud se chystáte do Albánie, rozhodně se nespoléhejte na tuto knihu. Během našeho dvoutýdenního poznávání této země, jsme v průvodci objevili tolik chyb, nepřesností a vyložených blbostí, že jsme měli sto chutí ho obřadně spálit. Bohužel byl půjčený.