Al Capone a jeho doba

Al Capone a jeho doba https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66363/bmid_al-capone-a-jeho-doba-nd9-66363.jpg 4 6 2

Když psal Laurence Bergreen knihu Al Capone a jeho doba, vyrovnával se s fascinujícím, leč nikoliv oslavování hodným obdobím ve vývoji vlastní země. S obrovskou upřímností a pílí vyložil dobu, kdy se zákony přijímaly na ulici a v tavernách a kdy ochránce pořádku měl sotva jinou možnost než držet krok. O úspěchu rozhodovaly silné osobnosti, bezohlednost, slabost politiků a využívání nálad veřejnosti. Výsledkem je rozsáhlá publikace představující „literaturu faktu“ v nejlepším slova smyslu. Čtenář v knize najde velmi solidní a podložené poučení o dvacátých a třicátých letech 20. století ve Spojených státech, o politice té doby, běžném životě i o rozmachu podsvětí, které ztratilo zábrany a začalo tvořit dějiny.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Prostor
Originální název:

Capone: The Man and the Era , 1994


více info...

Přidat komentář

JaneSour
18.08.2023 1 z 5

Kniha mi prisla az moc popisna, dost me nudila. Nutila jsem se do cteni. Jelikoz ma kniha pres 700 stran, rozhodla jsem se, ze ji nedoctu a budu cist pro me zajimavejsi knihy, co mam pripravene na precteni.
Toto je snad prvni kniha v mem zivote, co jsem nedocetla.
Kniha neni muj salek kavy.

ondra2
18.04.2020 5 z 5

Stejně jako Černobílé desetiletí popisuje padesátá léta že všech možných úhlů pohledu, tak i tato kniha nabízí pohled na známého gangstera nejen z hlediska jeho kriminální činnosti. Popisuje i osudy některých jiných osob podílejících se na postihu Ala Capona za daňové úniky a kdo viděl film Neúplatní, bude překvapen skutečnými osudy Eliota Nesse, který se na dopadení titulní postavy nepodílel prakticky vůbec.


Štítky knihy

mafie gangsteři prohibice italská mafie Chicago Al Capone

Autorovy knížky

Laurence Bergreen
americká, 1950
1997  87%Al Capone a jeho doba