Protilátka

Protilátka https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72879/protilatka-72879.jpg 4 34 3

Akta X / Spisy X série

< 5. díl >

Zvládne človek poznatky modernej vedy? Je v jeho silách zabrániť, aby bola zneužitá? Túto otázku si kladie aj dokonale zohratá dvojica agentov FBI, bezprostredne ohrozených biotechnológiou, čo sa vymkla spod kontroly vedcov. Vyšetrovanie úmrtia bezpečnostného strážcu, ktorého nájdu zohaveného v rumovisku laboratória, kde predtým zahynul aj vedúci úspešného výskumu liečby rakoviny, ich zavedie až do malebného prostredia oregonských pobrežných hôr. Hrôzostrašné dôsledky Kennessyho pokusov, spojené s nebezpečnými mutáciami, sa však už stihli rozšíriť a každý, kto s nimi príde do styku, sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve. Najmú ak v úzadí poťahujú nitky všemocní, ktorých totožnosť nik nepozná.... celý text

Literatura světová Sci-fi Záhady
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Antibodies , 1997


více info...

Přidat komentář

Terva
11.03.2022 5 z 5

„Léčba nemocí,
možnost nesmrtelnosti,
proč by to neměli
chtít jenom
sami pro sebe?“

Další ze série nezfilmovaných dílů Akta X se zaobírá léčbou rakoviny a směřuje až k nesmrtelnosti. Velmi napínavý příběh, kdy jsou agenti Fox Mulder a Dana Scullyová ohrožováni tajnou vládní organizací a nebezpečnou formou nanorobotů, kteří usmrtí člověka, pokud se mu dostanou na kůži. Velmi ponurý příběh, kde umírá velká spousta lidí, v ohrožení je i pes a náctiletý kluk s rakovinou krve.

Malá ochutnávka:
„Slušná práce,“ řekl Mulder ironicky.
Dům byl vyrabovaný, nábytek povalený, čalounění rozpárané, polštáře vytrhané, podlahové lišty vyrvané od zdí, koberce rozřezané, aby se vetřelci dostali k podlahovým prknům. Skříně a kredence byly otevřené, police na knihy převrácené, knihy a cetky poházené okolo.
„Tady asi nikoho nenajdeme,“ vytušila Scullyová.

Možnosti zázračné léčby smrtelných nemocí a snaha vědců dovést lidstvo až k nesmrtelnosti je v tomto příběhu dohnána až do krajnosti. Velmi odvážné téma, a asi bychom se ani neměli divit, že tato epizoda nebyla nikdy natočena. Docela velká úmrtnost, brutalita a nebezpečná lidská mutace i dítě, které je v ohrožení života, by byl asi velký oříšek pro klasické diváky tohoto oblíbeného televizního seriálu. Byl jsem strašně zvědavý, jak tento příběh dopadne. A dopadlo to tak, jak jsem ani neočekával.

Citát: Muldere, ty taky za vším hned vidíš spiknutí.

deefha
31.08.2020 4 z 5

(SPOILER) Slušně napsaný příběh, který bych si naprosto bez problémů dokázal představit na obrazovce jako jednu z epizod televizního seriálu X-Files. Všechny obvyklé indicie jsou na svém místě: utajený výzkum, vládní spiknutí, komunita v lesích, nefungující mobilní telefony :-), dokonce i Kuřák! Fanouška seriálu to potěší a ostatní snad neurazí (orientace v seriálu není příliš nutná), takže za mě palec nahoru.


TheRaven
20.08.2017 3 z 5

Ryze béčkový, přesto v rámci žánru velmi zábavný kousek, který se po celou dobu veze v duchu seriálových Akt X. Téma nanotechnologií a léčby rakoviny mi navíci lehce, přesto neodbytně připomínalo mého oblíbeného Michaela Crichtona. V rámci možností určitě spokojenost, i když ke konci už to bylo trošku natahované. (a nemohu se nepodělit o fakt, že knihu jsem koupil v antikvariátu za 1 Kč, a poměr cena/výkon je tak opravdu kur… zatraceně velký)