Zlatý Buddha

Zlatý Buddha https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32540/zlaty-buddha-32540.jpg 4 45 8

Akta Oregon série

1. díl >

1. kniha série Akta Oregonu. Clive Cussler, autor světoznámé agentury NUMA a Dirka Pitta, nyní představuje nového hrdinu – záhadného námořníka a kapitána lodi Oregon Juana Cabrilla. Cabrillo dokázal přetvořit podpalubí nevýznamného plavidla v moderní špionážní loď, s níž se vydává na tajné operace a za úkoly, které před něj staví vládní agentury. Před Juanem Cabrillem a jeho týmem stojí složitý úkol – návrat Tibet do rukou dalajlamy. K tomu musí uzavřít obchod jak s Rusy, tak s Číňany. Jejich se stává socha Zlatého Buddhy, v jehož útrobách se skrývá dokument naznačující cestu k obrovskému nalezišti ropy v zapovězené zemi. Ale než k tomu dojde, je třeba tento artefakt najít… a samozřejmě ukrást. Není se co divit, že se mu do cesty postaví celá řada lidí, kterým se jeho úsilí ani v nejmenším nelíbí…... celý text

Dobrodružné Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Golden Buddha , 2003


více info...

Přidat komentář

Luigi1
11.09.2023 3 z 5

Byl jsem sklamaný,že děj tak táhl

Tazz1
23.10.2022 3 z 5

Trochu zmatený shluk skoků z jednoho na druhé. Nebylo to vyloženě špatné, ale autor umí psát daleko lépe.


renefer
26.10.2021 2 z 5

Tak to byl výkon. Ukrást dva zlaté Budhy, zorganizovat vojenské tažení Ruska na Čínu, obnovit svobodu Tibetu, dosadit zpět Dalajlamu, v mezičase ovlivnit rozhodování Rady bezpečnosti a jako třešnička na dortu osvobodit pár kubánských politických věznů. Strašná spousta postav neumožňuje čtenáři se s kteroukoliv z nich ztotožnit nebo s ní sympatizovat či dokonce si ji zapamatovat. Zbytečně komplikované akce a rozepisování všech možných typů strojů, od tryskačů přes lodě až po motorky, specifikace celé řady různých zbraní. Jediné pozitivum byly krátké kapitoly, některé ale úplně bez vztahu k ději. A šťastný epilog?
“Vzápětí se objevil tucet nosičů s klecemi. Zpěvní ptáci v nich cvrlikali svou píseň o svobodě a štěstí.”
Horší zakončení to snad už mít nemohlo. Vzhledem k tomu, že mám většinu knih od tohoto spisovatele a tohle je první, kterou jsem četla, budu mu muset ještě dát šanci. Podle komentářů níže to prý umí i lépe. Uvidíme.

hana4834
14.03.2021 3 z 5

Mám rada autorovi knihy ale tato je slabá hodně postav a občas jsem se ztrácela.

framil
18.02.2019 2 z 5

Knihy p. Cusslera mám rád. Napínavé, čtivé, ale Akta Oregon resp. Zlatý Buddha ne a ne dočíst. Dirk Pit je skvělý, další série s Austinem sice přežvykuje již napsané věci s Pittem, ale je dobrá. Ovšem Akta Oregon - Zlatý Buddha je taková nastavovaná kaše,ne že by byla nepoživatelná, ale skáče sem a tam, a skutek utek. Další části jsem ještě nečetl, ale doufám (čistě subjektivně), že nebudou mít sestupující úroveň, protože p. Cusslera považuji za jednoho z nejlepších spisovatelů thrillerů a dobrodružství.

Elea
04.10.2016 3 z 5

Knihy s Pittem se mi líbí, ale tato série mě moc nenadchla. Přeskakovaný děj mi dost vadil, naprosto dokonalá posádka Oregenu nevzbuzovala moc sympatií.

HonzaT
14.08.2013 3 z 5

Poporavdě mě to také moc nechytlo. Čtenář nemá příležitost se vžít do charakteru postav. I když Cussler nastavil Cabrillovi také vysoké sebevědomí, jeho charisma nedosahuje Pittového. V příběhu se mi zdálo, že posádka Oregonu dokáže snad všechno co si zamane. Prozatím se vracím k Dirkovi a Alovi, uvidím zda ještě v budoucnu okusím partu Oregonu...

Wizardos
02.06.2013 2 z 5

Kniha mi moc nesedla, děj zbytečně skákal sem a tam, nakonec jsem ji se sebezapřením dočetl, ale nijak nadšen jsem nebyl.