Ako sa žilo v staroveku

Ako sa žilo v staroveku https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405384/mid_ako-sa-zilo-v-staroveku-4Ss-405384.jpg 5 36 4

AKO SA ŽILO V STAROVEKU nám približuje svet mŕtvych a vzdialených, neraz tajuplných civilizácií, ktoré dávno zavial čas. Navzdory tomuto nánosu času vždy nové a nové generácie s nadšením odhaľujú jedinečné kultúrne dedičstvo Sumeru, Egypta, Indie, Číny, antického Grécka a Ríma a nadväzujú naň. Aj táto kniha prebudí v nás hlbší záujem o históriu, dozvieme sa v nej, ako ľudia bývali, ako sa obliekali, čo pestovali, jedli a pili, ako sa zabávali, učili, športovali, ale aj bojovali. Určite sa stane vítanou pomôckou pre učiteľov, ktorí ňou spestria žiakom hodiny dejepisu. Kniha je nepochybne čitateľským zážitkom aj z výtvarného hľadiska. Jej úspech dokazujú mnohé vydania v cudzích jazykoch.... celý text

Přidat komentář

Nočnípták
21.06.2018 4 z 5

Vždycky jsem měla ráda dějepis. A na střední škole jsme měli báječnou profesorku, která nás uměla nadchnout pro starověké civilizace. Tato kniha předčí suchopárné učebnice. Dozvíme se zde o vzkvétání i rozpadu starověkých říší, jejich hospodářství. Jak žili lidé v těch dobách.
Když jsem si knihu koupila, už dávno jsem nechodila do školy. Je pravda, že ji pak využily naše děti, ale koupila jsem ji sobecky pro sebe. Teď už si ji ode mne půjčují vnoučata.

RyonMathrin
01.03.2018 5 z 5

Podrobné, krásně ilustrované. Nudný školní dějepis promění v poutavé čtení. Báječné rozšíření obzorů pro starší děti.


lábuska1
19.05.2016 5 z 5

Neměla bych se tu přiznávat, ale ta kniha mně ve školní knihovně tak uchvátila, źe jsem jí prostě MUSELA mít.

martin č.
01.12.2011 5 z 5

Snad díky paní učitelce dějepisu a snad díky této knížce, kterou nám tehdy v 5. třídě doporučila a já si ji běžel hned koupit, mě historie a především ta storověká učarovala až do dneška. Pěkná čtivá knížka s krásnými ilustracemi vysoce svou kvalitou a vzdělávací hodnotou překračující mnohé novější populárně naučné zahraniční překlady.

Autoři knihy

Pavel Augusta
česká, 1943
František Honzák
česká, 1949