Ahoj krásko

Ahoj krásko https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535264/bmid_ahoj-krasko-6605bc518a256.jpg 4 16 2

Rodinná sága ze současného Chicaga, v mnohém odkazující na legendární román Malé ženy. William Waters vyrůstal v rodině zasažené tragédií, bez lásky a zájmu rodičů. Když v prvním ročníku na univerzitě potká energickou a ambiciózní Julii Padavanovou, rozzáří se mu celý svět. S Julií do Williamova života vstoupí i její rodina, především její tři mladší sestry: Julii nejbližší Sylvie, snílek a knihomolka, a dvojčata, bohémská výtvarnice Cecelie a laskavá pečovatelka Emeline. Všichni Padavanovi přijmou Juliina nového přítele s otevřenou náručí. Životní cesty všech se však začnou různě komplikovat, až nakonec dojde ke katastrofálnímu rodinnému rozkolu, který všechny promění, mnohé rozdělí a zasáhne i další generaci... Dokáže takovou ránu někdy něco zacelit?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Hello Beautiful


více info...

Přidat komentář

Atuin
18.04.2024

Kniha která si na první pohled vyžaduje plné hodnocení, ale aby dosáhla na 5 * musela by kniha méně šustit papírem a postavy by museli být odlité z takové materie která dodá knize atmosféru. To stejné s prostředím. Kniha by se mohla odehrávat kdekoliv protože neodráží malém nic co by ji vsazovalo do charakteristického rámce. Komplikovanost mezilidských vztahů je napsána ještě snesitelně a uvěřitelné ale dialogy jsou slabé a zaměnitelné v rámci postav. Sestry máme 4 ale vnitřní rozhovor plnohodnotně zastoupí možná jedna, dvě. Vše je měřeno podle šablony která ne vždy dobře zapadne. Knihu jsem si přečetla ráda ale je to možná až lehké zklamání. Potenciál velký a provedení slabší.
Některé situace byly popsány až teatralně a zbytečně pateticky, mnohé by se dalo sdělit daleko lépe a s větší citovostí a hloubkou. Takto ta kniha zanechává povrchní pachuť, kterou jsem opravdu nečekala.

Jako taková poslední výtka je že nevím proč se autorka snažila tolik do toho protlačit ty Malé ženy, když evidentně odvyprávěla zcela jiných příběh. Proč sáhla po ingrediencích které se tam v podstatě nehodily nevím. Malé ženy jako pominutí pěkné,ale jako nápodoba nepovedené.

hajecek123
11.04.2024

Román, bohatý a vrstevnatý jako lidský osud. Autorka v jedné knize pokrývá příběh celého života, činů a událostí, které nás utváří - těch malých (jeden zásadní rozhovor s vlastním tátou) tak velkých (rozhodnutí skočit do života a jít za svým snem). Autorce se povedlo udržet příběh, hrdiny i celkové vyznění, po dočtení ještě víc oceňuji celek, ale i malé drobnosti skvěle propracovaného příběhu. Kniha, ke které se určitě budu vracet.


Štítky knihy

přátelství láska rodina dospívání vztahy sestry

Autorovy další knížky

2021  80%Milý Edwarde
2024  86%Ahoj krásko

Kniha Ahoj krásko je v

Právě čtených3x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce62x
Chystám se číst112x
Chci si koupit26x