Africké pohádky

Africké pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87066/bmid_africke-pohadky-MkD-87066.jpg 4 24 6

Budu vám vyprávět neuvěřitelný příběh o slonovi, který běhal rychleji než leopard! Možná, že ten leopard ještě kdesi v Africe žije. A možná ho uslyšíte i řvát, ale nikdy ho nespatříte, protože je neviditelný…“ Pohádka Melancholický slon a 29 dalších pohádek světoznámého konžského spisovatele přibližuje malým čtenářům Afriku jako svět velkých zázraků.... celý text

Přidat komentář

georginaa
30.12.2022 2 z 5

Tyto psané pohádky jsou o hodně odlišné od těch našich. Je tam jiná mentalita a tím jsou přizpůsobené pro děti, které žijí v Africe. Mají jiný životní styl, jiné příběhy a moudra, mě tyto pohádky nenadchly.

majáček
27.06.2022 5 z 5

V každé pohádce je dobro i zlo. Jen nevím, jestli to by chápaly naše děti. Každý světadíl má své pohádkové bytosti. Možná až příliš moc někdy naše děti chráníme, proto bych to nechala na dětech. ,,Děti jsou kolikrát chytřejší než dospělí.,,


alaoda
17.06.2022 5 z 5

Výtvarně moc povedená kniha. Pohádky bych doporučila číst jen s nebojácnými dětmi. Přece jen těch krvežíznivých čarodějů a stvůr je tam dost.

bea.mari
04.05.2022 3 z 5

Je to hodně kruté, jenom asi dvě pohádky mi připadaly nekruté.

martunka
02.09.2017 3 z 5

Pohádky jsou to pěkné, ale občas jim chybí pointa.

TheCiko5
17.06.2014 4 z 5

Syrové,ryzí,malebné,vtipné,ale i drsné čtení,které pobaví i poučí. Najdete tu jak pohádky pro nejmenší,tak i složitější výpravné a v podstatě historické texty pro náročnější čtenáře. V pohádkách je řeč o gepardech,antilopách,větru,slunci,pralese,zbraních,lásce,lesních bůžcích,nadpřirozených stvůrách,závisti,krvežíznivých čarodějích...ale i o obyčejných lidech,kteří chtějí v životě něco dokázat...ono slovo život je vůbec v této knize dosti chatrným pojmem. Lidé i zvířata přicházejí a odcházejí,jakoby se nic nedělo...otázka života a smrti se pokládá téměř v každém příběhu. Někdy více,někdy méně nápadně. Jestli je to na závadu,posuďte sami. Ale já osobně i po přečtení této vlastně dětské knihy si kladu nesčetné množství otázek a to na závadu určitě není.

Štítky knihy

africké pohádky

Autorovy knížky

Kama Sywor Kamanda
konžská, 1952
2006  76%Africké pohádky